Wij maken de verhalen…

Wat is het mooie van kerst? Al die lichtjes overal? Al die vredeswensen? Al die mensen die iets voor de medemens doen, het beste van zichzelf laten zien? De boodschap van het licht, dat we zelf het licht zijn in het donker?
Het mooiste zijn de verhalen. Al die sentimentele verhalen, waarin alles uiteindelijk goed afloopt. Als het nog niet goed is, is het nog niet afgelopen… Daar geloof ik in, dat alles bedoeld is om goed af te lopen.

Wij maken de verhalen. Het is een kleine moeite, een vriendelijk gebaar, wat het verschil maakt. Aandacht en begrip voor elkaar, even een momentje stilstaan, een liefdevolle wens, een beetje meer waardering, dankbaarheid voor alles wat er is….

Heeft niet iedereen hetzelfde nodig? Zijn wij niet allen één? Mocht je iets missen, geef het dan. Want wat je een ander geeft, geef je ook jezelf. De vreugde vind je in het delen, in het er zijn voor elkaar. Maak geen onderscheid, vier de verbondenheid.Laten we niet meer bang zijn voor elkaar. Het is niet nodig als je beseft dat er eenheid is. Een ander voldoet perfect aan jouw verwachtingen, dus wat wil je in hem of haar zien? Kies maar…

Willen we niet allemaal vrede? Juist nu, in deze tijd? Het begint in ons, echt waar. Want hoe jij naar de ander kijkt, bepaalt wat je ziet.
Dat vraagt wat meer vertrouwen. In jezelf vooral. Wees niet bang voor je eigen licht, je eigen Goddelijkheid. Want dit is de essentie van elk kerstverhaal: Hoe donkerder het is, hoe mooier de lichtjes….