30 dagen dankbaarheid – doe je mee?

Je hebt zo’n 30 dagen nodig om een patroon te veranderen in je leven. Als je al je borden en kopjes in je keukenkastjes omwisselt, duurt het ongeveer 30 dagen voor je er aan gewend bent en niet meer mis grijpt.

Veel mensen willen van alles anders, beginnen enthousiast en laten het dan weer wegzakken. Discipline heb je dus ook nodig. Zoveel mooie plannen ideeën, voornemens en verbeteringen komen daardoor niet van de grond. Dat is jammer.

Als je iets wil, iets anders wil, iets nieuws wil, begin dan nu. Stel het niet uit. Wacht niet tot het naar je toe komt, want het komt niet als jij niet een stap zet. En welk doel je ook hebt, stel het niet uit. Je hebt het nodig om het elke dag te voeden, wil je het waarmaken. Stap voor stap. In een keer kant-en-klaar bestaat niet. Er staat niet opeens een gespreid bedje voor je klaar, daar werk je stap voor stap naartoe.

Het is nu 5 december, over 30 dagen zijn we alweer in het nieuwe jaar. Als we nu eens 30 dagen lang elke dag opschrijven waarvoor we dankbaar zijn? Alle mooie gebeurtenissen in 2016, alles wat er dit jaar is geweest en gebeurd en wat je hebt beleefd, waar je dankbaar voor bent. Maar ook elke dag beseffen waar je blij mee bent, wat je waardeert en waar je je op verheugt. Doe je mee?

Om de discipline erin te houden, kunnen we het met elkaar delen. Je mag het hieronder (als reactie) opschrijven als je wilt. Maar je mag je ook aanmelden voor de ‘geheime’ (omdat je dan vrij bent om te delen wat je wilt) facebook-pagina ‘Herschrijf je eigen leven’ – stuur me dan even een berichtje via FB. Of doe het voor jezelf, dat kan natuurlijk ook. Een mooi schriftje, een dagboek op de computer bijhouden, het maakt niet uit. Het werkt sowieso.

Dankbaarheid schakelt vrijwel meteen al je ontevredenheid uit, je stapt in een andere beleving. En vanuit die ‘andere’ beleving, trek je nog veel meer moois, goeds en waardevols aan om dankbaar voor te zijn. Is dat geen mooie manier om 2017 in te gaan? Nu al vast een mooi nieuw jaar creëren?

Ik zal een beginnetje maken: Ik ben ontzettend dankbaar voor alle creatieve ideeën die in me opkomen, de verhelderende inzichten die ik in 2016 nog meer ben gaan delen, maar vooral ook zelf ben gaan leven. Alles wordt steeds leuker en steeds eenvoudiger en dat levert vooral meer genieten op.