Verwerf Meesterschap

Op dit moment ben ik iets nieuws aan het opzetten: Een videocursus ‘Verwerf Meesterschap’. Het sluit aan op deze Bespiegelingen en op ‘Herschrijf je eigen leven’, maar het staat ook op zichzelf. Het is bedoeld voor een breed publiek, zo eenvoudig mogelijk behandelen we een aantal basisprincipes en gaan we op een ‘andere’ manier kijken en ontdekken hoe we zelf instrumenten in handen hebben om ons eigen leven en bepaalde situaties vorm te geven op een manier die we wensen. De cursus is vooral energetisch van aard: je kunt meedoen terwijl je ernaar kijkt.

Ik kwam op het idee omdat ik merkte hoeveel behoefte er is aan meer inzicht om anders om te gaan met situaties in ons leven en in de wereld. Hoe kunnen we meesterschap verwerven in plaats van ons slachtoffer te voelen van omstandigheden en gebeurtenissen?

Stuk voor stuk komen de onderwerpen zichzelf aandienen. Een van de eerste filmpjes die ik maakte was ‘Hoe gooi je zware ballast uit je systeem?’ en die heb ik gemaakt toen ik zelf even aan de slag moest om die voelbare ‘zwaarte’ weg te werken vorige week, die de wereld overspoelde naar aanleiding van de verkiezingen in de VS. Maar deze aflevering is toe te passen in elke andere situatie.

Gisteren kwam het onderwerp ‘acceptatie’ op tafel. Vandaag zat ik het te monteren en dus zelf te bekijken en wat gebeurt er tot mijn grote verbazing? Ik begrijp zelf opeens ‘iets’ door wat ik zelf zit te vertellen, er valt een kwartje. Dat is apart. Het was ook mijn  bedoeling dat je terwijl je ernaar kijkt, onderwerpen aanpakt en dat er beweging komt in hoe je ernaar kijkt, waardoor het zichzelf kan oplossen bijvoorbeeld. Terwijl ik bezig ben met het maken van deze serie, kom ik erachter dat ‘het’ zichzelf door mij heen vertelt – als ik me daarvoor open stel. En zo hoor ik dus zelf soms – tot mijn verbazing – nieuwe dingen.

Dat is ook een van de geheimen, dat wij een kanaal zijn en ons open stellen voor dat wat door ons gezegd, gedaan, gevoeld en gemanifesteerd wil worden. Als we dat niet doen of blokkeren, voelen we ons niet lekker. Als we dat wel doen stroomt het en hebben we inspiratie, stroomt de inspiratie, worden we voort gedreven. Veel te vaak wordt die ‘stroom’ geblokkeerd vanuit angst en twijfel, iets waar we nu toch echt doorheen moeten zien te komen. Ik merk aan alles: Dat werkt niet meer. De angst mag dan soms heel sterk zijn, de stuwkracht van dat wat tevoorschijn wil komen is nog veel sterker.

Ik weet niet altijd wat ‘van mij’ is of wat ‘in de lucht hangt’ bij wijze van spreken – de vraag is ook of je dat onderscheid wel kan maken als alles een geheel is, waar we deel van zijn –  maar wat ik doe in deze afleveringen is uit de lucht plukken wat er voelbaar is, wat om aandacht vraagt en dat behandelen, aanpakken en transformeren.  Vooral aan ‘energetische methodes’ besteed ik veel aandacht, omdat dat iets is om te leren en te ontdekken en bij uitstek geschikt om in video’s (mee) te doen. Energetische methodes hebben we nooit geleerd op school, maar ze zijn het instrument van de ‘nieuwe tijd’. Ze zijn zo belangrijk om te kennen en te begrijpen, omdat alles energie is en wij daar richting aan geven.

Mijn bedoeling is om het zo simpel en eenvoudig mogelijk aan te bieden. Niet voor niets trouwens, want het is iets om echt voor te kiezen. Ook dat is een energetische methode 😉 Als je een duidelijke keuze maakt, gaat er iets aan het werk.

Het zijn geen korte, snelle, flitsende filmpjes. Integendeel. Wie mee wil doen, zal er even de tijd voor moeten nemen. Ik neem je mee op reis in jezelf, maar jij zal het zelf op je eigen manier verder toe ‘moeten’ passen om er iets aan te hebben. Het is eigenlijk even stilstaan, de tijd nemen om op een andere manier te kijken naar jezelf en het leven en dan kun je ontdekken hoeveel meer er mogelijk is. Hoeveel  ‘eigen kracht’ en mogelijkheden er in jou liggen te wachten om ontdekt te worden en  toegepast.

Hier vind je de pagina waarop de hele cursus staat en waar steeds nieuwe filmpjes aan toegevoegd worden. 

2 gedachten over “Verwerf Meesterschap”

Reacties zijn gesloten.