Verbinding

“Het leven werkt een beetje zoals facebook,” concludeerde ik gisteren in een van mijn filmpjes (voor de cursus meesterschap). Als je klikt op ‘vind ik leuk’, krijg je meer van dat soort berichten. (Poezen ofzo 😉 ) Soms moet je ook een duidelijke keuze maken in ‘Wil ik niet meer zien,’ omdat je geen zin hebt om daar mee lastig gevallen te worden. En zo kunnen we best aardig zelf bepalen wat er op onze tijdlijn allemaal verschijnt. We hoeven niet alles toe te laten, we mogen onze voorkeuren aangeven, we kunnen overal op reageren, een mening over hebben, maar het hoeft niet. En ook wat je deelt, kan bijdragen aan het plezier van anderen of juist niet. Die anderen bepalen zelf wel wat ze leuk vinden en wat niet, of ze jou willen volgen of niet.

Waar geef je aandacht aan en waar vraag je aandacht voor, wat draag je bij, wat voed je en hoeveel verantwoordelijkheid neem je voor wat je verspreidt, doet, bijdraagt of niet? In het wilde weg frustraties spuien draagt weinig bij, helaas komt ook dat regelmatig voor. Maar niet op mijn tijdlijn…

Wat me wel opvalt is dat er nu een tendens aan het ontstaan is om al dat ‘spuien van frustraties’ serieus te nemen, aan te moedigen en  te ‘mogen doen’ onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting’, een ontwikkeling die je uit de hand ziet lopen. Hoezo zouden we ‘dom’ (onbewust) gescheld en moddergooien, anderen beledigen en het botvieren van frustraties op anderen, zwarte-pieten, zo serieus moeten nemen? Zijn het niet de grootste schreeuwlelijken die het meeste aandacht krijgen? Is dat niet precies hetzelfde wat onze eigen mind geneigd is te doen, de ‘waarheid’, de innerlijke stem van liefde, overschreeuwen? Ja, dat is hetzelfde.

I prefer Silence…

In de Stilte vind je de Liefde, de Kracht, de Waarheid en Vertrouwen. Ja, zij verdienen allen hoofletters. In de Stilte, in de Liefde lost alles op. Blijf in je Kracht, je Liefde, je eigen Waarheid. Laat je niet meesleuren in al dat gescheld, in de woede, in de frustratie, in het geschreeuw van al die meningen door elkaar, al dat beter weten, al dat wijzen naar elkaar en beschuldigen, stigmatiseren enz.. enz… Het is een grote wirwar waar we op die manier echt niet uitkomen, laat gaan. Het is de Wijsheid niet die je daarin vindt, je vindt geen Wijsheid in al die meningen, al zijn het zogenaamde hoogstaande opinies.  Ook ik werd – juist omdat ik niet meedeed en diep zuchtte –  laatst in de hoek geschaard van ‘elitair’, ik heb niet gereageerd. Laat maar. Gooi vooral geen olie op het vuur.

Uitdagingen… het is een tijd met enorme uitdagingen voor ons allemaal. Weet dat de Stilte een enorme Kracht in zich draagt, dat het je sterker en sterker maakt als je nu in je hart aanwezig kunt blijven en de verleiding kan weerstaan om in dat onrustige veld van strijd te stappen. Kleur je eigen tijdlijn met liefdevolle, vrolijke berichten en gooi rigoureus alles eruit wat niet fijn voelt.

We kunnen ons met elkaar verbinden in die Stilte, een gezamenlijke ’tegenbeweging’ creëren, hoewel het niks met ’tegen’ te maken heeft. Zo heb je ook geen bescherming nodig als je in je hart aanwezig blijft, zoals White Bull zegt: Perfect Love casts out fear. Stem je af op ‘de Waarheid’ in jezelf, de Liefde, de bron van Licht. Daarin vind je verbinding. Dat is waar het om gaat. Die verbinding, in jezelf, met je Ware zelf en van daaruit automatisch met elkaar.