De beste uitkomst

Richt je altijd, in elke situatie op de beste uitkomst. Vraag om de beste uitkomst, stel je de beste uitkomst voor of laat het aan het universum (of God of de engelen of de kosmos) over wat de beste uitkomst is en vooral HOE dat zal gaan.

Het lijkt zo simpel, maar als we dat allemaal nu eens echt zouden doen in plaats van ons richten op problemen en zorgen en noodscenario’s, zou de wereld er nu heel anders uitzien. En dat kan dus. Als we dat nu doen.

Bijvoorbeeld: de wereld houdt z’n hart vast voor de uitslag van de verkiezingen in de Verenigde Staten en wat gebeurt er dan? Allerlei weldenkende mensen gaan hun zorgen delen ‘Ojee, Trump gaat winnen en dat is een ramp…’ bijvoorbeeld. Stop it, cancel it, ga het niet creëren en voeden, als dat niet is wat je wilt. Concentreer je op wat je wel wilt of vraag de beste uitkomst. Bid voor de beste uitkomst voor iedereen en deel liever dat je hoopt op de beste uitkomst voor de wereld.

Of willen we dat soms niet? Genieten we van de drama’s en de intriges? Soms lijkt het er wel op. Wat is de reden dat mensen zo graag drama’s, ellende en negatieve voorspellingen delen? Wat heeft het voor een zin om te gaan verkondigen dat ‘het helemaal mis gaat’?
Enerzijds onwetendheid en onbewustheid. Wie dit leest, weet het nu en kan het onthouden.

Anderzijds is het ook een (vreemde) vorm van macht en controle: ‘Ik weet het, zo gaat het en ik voorspel je dat… dus… maak je borst maar nat.’ Wat wil je daarmee bereiken? Mensen bang maken? Zorgen voeden? Laten zien dat je gelijk hebt? Of hoe goed je alles weet? Is dat niet een poging om de controle te hebben, maar ondertussen… zelf precies dat creëren wat je niet wilt? Ja, soms doen mensen dat. Onder het mom van ‘je kunt maar beter van het ergste uitgaan’.

Het lijkt vaak makkelijker om uit te gaan van het ergste dan om te hopen op het beste. Je voelt het verschil. Met ‘hopen op het beste’ geef je het uit handen, lijkt het althans. Je laat de controle los en schakelt over op vertrouwen. En dat is eng, want vertrouwen… waar vertrouw je dan op? Vaak durven mensen niet te vertrouwen op het beste, de beste uitkomst. Dat is het punt.

Terwijl hierin de werkelijke kracht ligt. Vertrouwen is een enorme kracht. Het vraagt moed en overgave. De grip wil losgelaten worden. Dat doen mensen vaak pas als het echt niet anders meer kan.

Richt je dus niet op zorgen en problemen, wees wijs en gebruik je eigen kracht door je op oplossingen en de beste uitkomst te richten. Stop ermee anderen en jezelf ervan te overtuigen hoe erg alles is. Gedraag je niet als slachtoffer. We zijn namelijk geen slachtoffers, hooguit van onszelf en onze eigen overtuigingen. Je maakt alles erger als je denkt dat je slachtoffer bent, want het punt is: je krijgt altijd gelijk. Want je voedt en creëert het zelf.

Er is een groot voordeel: De kracht van het licht is sterker. De kracht van positiviteit en het bereik van mensen die verder kijken dan de obstakels is groter. Hun vertrouwen redt de wereld. Dat is de beste uitkomst. Ik reken er op dat je meedoet! 🙂