Goed voor jezelf zorgen

Net zo goed als je je niks hoeft aan te trekken van je eigen mind, die altijd wel wat te mekkeren heeft, zou je je ook niets aan hoeven trekken van wat anderen ergens van vinden of wat anderen doen of laten. Het hoeft jou niet uit je kracht te halen. Je hoeft je humeur, je plezier, je wilde plannen, jeZelf er niet door te laten beïnvloeden.

‘Wat kunnen we het beste doen als we een bijdrage willen leveren aan de wereld en niet mee ‘in het drama’ willen stappen?’ vroeg ik White Bull (het eerste deel van het interview is gepubliceerd en te lezen in het oktobernummer van Spiegelbeeld, het tweede deel volgt in november). ‘Goed voor jezelf zorgen,’ was zijn antwoord. ‘Neem elke dag de tijd om weer helemaal bij jezelf, in je eigen frequentie, terug te komen. Om je systeem op te schonen, alle ‘zware’ ladingen eruit te gooien, jezelf in het licht te zetten bijvoorbeeld, want het contrast kan groot zijn. Tussen de zware energieën van angst die rondwaren en waardoor je makkelijk een angstgedachte op kan pikken en je eigen – laten we zeggen – ’thuisfrequentie’, waarin je je lekker voelt. Er is niks mis met ons als we ons moe voelen, dat heeft te maken met die zware energie en we ervaren dat als vermoeidheid. Natuurlijk kunnen we ook veel doen door ons bewust te zijn waar we aandacht aan geven, wat voed je in jezelf en in de wereld? Welke informatie verspreid je en wat wissel je met elkaar uit? ‘O, ik voel me zo moe…’? Dan maak je het erger. Je zet het vast. Let op die dingen. Let op je woorden, let er op waar je je goed bij voelt en waarbij niet. Ons eigen systeem vertelt ons ‘de Waarheid’, je kunt het voelen. Als iets niet goed voelt, komt het niet overeen met de waarheid in jou. De absolute Waarheid is dat we een zijn met het Goddelijke, de Liefde. Dus ook met vrede, vrijheid, vreugde, overvloed en vertrouwen. Alleen de mind staat daartussen. Die verzet zich daartegen, tegen die Eenheid.

Als je dan de tijd neemt om ‘iets te doen voor de wereld’ en in jezelf de boel op gaat ruimen, vraag je dan af: ‘Wat in mij verzet zich? Waar zit de weerstand?’ Neem gevoelens waar, maak er geen verhaal van. Alles wat je opruimt in jezelf, heeft een positief effect op het geheel. Niet alleen op hoe je je zelf voelt, niet alleen op je lichamelijke welzijn, ook op je omgeving en zelfs ver daarbuiten. Hoewel we niet precies hoeven te weten hoeveel, kunnen we ons daar wel bewust van zijn en bedenken dat dit ‘het werk’ is. Mooie bijkomstigheid is dat in je eigen leven alles veel makkelijker en soepeler verloopt als je in je eigen kracht blijft. En je humeur, je gevoelens, je wilde plannen en je plezier dus niet af laat hangen van zaken buiten jezelf of van anderen. Maak jezelf daar vrij van.

2 gedachten over “Goed voor jezelf zorgen”

Reacties zijn gesloten.