Hebt elkander lief

13770447_10210151986062120_2441267114453208192_nEr is een hele goeie reden om met ons mee te gaan het bos in, komende zaterdag, waar we gezamenlijk gaan mediteren en wellicht een mooie boodschap ontvangen via Inge, mee kunnen doen met yoga-oefeningen van Levina of simpelweg genieten van de geur en de geluiden in de natuur: Onze innerlijke vrede is van het grootste belang op dit moment en het is goed om daar jezelf even een boost in te geven, waar je later steeds weer op terug kunt vallen als dat nodig is.

Gisteren was ik bij Ian en sprak ik met White Bull ‘for some reassurence’ zoals hij dat zelf noemt. De verzekering dat ‘All is well’…
“Dat zullen de meeste mensen op dit moment niet zo ervaren,” zei ik. Daar hadden we het dus over. Wat is er allemaal aan de hand in de wereld? Alles komt boven drijven. Alles komt aan het licht, wat nog gebaseerd is in ‘onwaarheid’, juist omdat er meer licht binnenstroomt. Het kan zich niet handhaven onder de oppervlakte. En het kan ook nog wel even doorgaan.
“Daar hou ik niet van, van zulke voorspellingen,” zei ik. Daar had ik ook gelijk in, het is verre van zinvol om er zo over te praten en te denken, want dat verergert de situatie alleen maar. Maar het is wel zo dat er pas een ommekeer komt op het moment dat men tot het uiterste gedwongen wordt en geen andere keuze meer heeft.

De keuze is een simpele: Angst of Liefde. Waar liefde is kan geen angst zijn. En andersom: Perfect love cast out fear. Fear is onwaarheid en Liefde is de waarheid. Dat gaat niet samen.

Het is de keus die iedereen nu en op elk moment kan maken. Er is ook discipline voor nodig. Juist omdat er op dit moment een groot verschil is tussen de zware ‘fear-based energy’, die rondwaart en voor iedereen voelbaar is en de hogere (verhoogde) trillingen van Liefde en licht, die we ook kunnen voelen. Juist dat grote contrast maakt het zo noodzakelijk om goed voor jezelf te zorgen, dagelijks de ladingen af te schudden, je aura op te schonen (stel het je voor als douchen) en goed op te letten en waar te nemen wanneer je ‘gevangen’ wordt door die fear-based energie. Er kunnen (angst)gedachten in je opkomen omdat dat nu eenmaal in de lucht hangt. Neem het waar en laat ze gaan. Ga er niet in mee.

Het zijn allemaal verhalen en verhalen manifesteren zichzelf. Ook is er sprake van een ‘verslaving’ aan drama, veel mensen volgen ook graag al het nieuws en de berichtgeving over rampen. Dat is in feite olie op het vuur, evenals de angst die daarmee aangewakkerd wordt. Daarnaast heeft de mens altijd een vijand nodig. In Turkije zie je dat nu: de verdeel- en heerspolitiek. De uitdaging voor iedereen – niet alleen voor de Turken) is om zich niet te laten verleiden tot die verdeling, maar om te kiezen voor Eenheid. Laat je niet tegen elkaar uitspelen, trap er niet in.

Ben je in ‘alignement’ met de Truth, de Waarheid, de Liefde, het Goddelijke in jezelf, dan kan je niks gebeuren. Dan hoef je niet bang te zijn. Je innerlijke vrede is dat Goddelijke. Je kunt het voelen, het voelt als een tinteling, het voelt goed en het is de waarheid die je dan voelt. Hij vertelde het verhaal van St John, de apostel van de Liefde, die de laatste jaren van zijn leven alleen nog maar drie woorden sprak: Hebt elkander lief. Zo wandelde hij door de straten. Zodra hij eraan kwam vluchtten sommige mensen weg, die waren (nog) niet in staat zijn licht te verdragen. Het licht beschermt zichzelf.

Als je in alignement bent, hoef je niet bang te zijn, want situaties die daar niet bij passen, verdwijnen. Je zult als je in alignement ben geleid worden, ingevingen zullen je bijvoorbeeld doen besluiten een bepaald vliegtuig niet te nemen, je luistert naar je intuïtie en volgt je pad zoals dat de bedoeling is. Dat gaat makkelijk en vanzelf. Zodra je wel naar de stem van de angst gaat luisteren en daarnaar gaat leven, hoor je in feite de juiste aanwijzingen niet, kan je van je pad raken. Het is niet dat we niet geholpen worden, er is juist ontzettend veel ondersteuning vanuit de lichtwereld op dit moment, maar het is aan ons om daarvoor open te staan en daarop te vertrouwen. Voel je innerlijke vrede en herstel je innerlijke vrede als dat nodig is.

Door verbinding met elkaar te maken, versterken we elkaar en de vrede in onszelf. Maar ook de vrede in de wereld. Het helpt. Het is wat we nu juist nodig hebben. Met moeder Aarde gaat het goed, zei White Bull. Zij is sterk en in staat zichzelf te herstellen. Wat er gebeurt is slechts aan de oppervlakte, dat kan haar nooit verwoesten. Ze heeft wat lastige schepsels om mee te dealen, maar zo nu en dan schudt ze dan de boel even op.

‘Hoe kijken jullie ernaar, wat er allemaal gebeurt?’ vroeg ik. “Wij weten dat de dood niet bestaat, dus wij bezien het heel anders. Maar we zijn natuurlijk wel met de mensen begaan als er een aanslag is waarbij doden vallen. Dan zijn we er ook onmiddellijk bij om steun te verlenen. Zoals jullie brandweer en ambulances toesnellen, zo zijn onze hulpdiensten ook meteen ter plekke. In feite is dat wat er gebeurt: Er is onmiddellijk een enorme compensatie aan Liefde. De kracht van de liefde neemt toe.” En dat kunnen wij ook ervaren, het is aan iedereen persoonlijk om die keuze te maken. Zo’n contrast als we nu beleven, laat geen andere keus.