Tune in op een hogere frequentie

Laten we het gat dichten tussen die wens, die nieuwe realiteit die we wensen en de huidige situatie, zoals we die nu waarnemen. Door…. het je voor te stellen, je er alvast op te verheugen, het al te voelen! Want dat is het: Als we vanuit frustratie en ontevredenheid creëren, zal die frustratie keer op keer zichzelf blijven manifesteren. Je kunt wel je frustratie gebruiken als duidelijke aanwijzing om te bepalen wat je wel wilt. Maar het is nodig om het naar een hoger niveau te tillen.

Als alles energie is en lading, is het een kwestie van afstemmen op een hogere trilling, niet blijven hangen op hetzelfde level. Alsof je de radio afstemt. Vanuit frustratie, angst of strijd zit je nog op dezelfde frequentie. Op het moment dat je je afstemt op je wensen, je blik richt op wat je wel wilt en je dat voor gaat stellen, dat gaat voelen, tune je in op een andere frequentie. Je creëert als het ware meer ruimte, het kan gaan bewegen.

Liefde een dankbaarheid zijn hoge frequentie. Schrijf eens op waar je allemaal dankbaar voor bent en richt de aandacht vooral daarop! Dat veroorzaakt een onmiddellijke shift, je kunt het voelen.

De kunst is om je niet mee te laten sleuren ‘de diepte’ in. Om steeds opnieuw de vrede in jezelf weer te vinden en daar op af te stemmen. Je eigen innerlijke vrede houdt angst buiten de deur en dus ook dat waar je bang voor zou kunnen zijn. Het is de manier om immuun te zijn voor die lage frequenties.

Formuleer je wens en blijf daar op gefocust. Ruim de energie, de lading van de frustratie op om de weg vrij te maken. Want vanuit vrijheid, bevrijd van angsten, onzekerheden en frustratie, kan het wel. Vanuit vreugde en vanuit het hart zal het een stuk makkelijker gaan. Allemaal innerlijk ‘werk’ dus: opruimen en bevrijden, je ballast afgooien en je verheugen en er alvast van genieten. De kunst is het zo wezenlijk voor je te zien en te voelen alsof het er al is. En het is er dan dus ook. Want het is er in jouw beleving. En dat is waar alles te vinden is.

Doe je mee? Stel je eens voor dat er vrede is in de wereld. Dat we elkaar vergeven, vertrouwen, begrijpen, het beste in elkaar zien, elkaar helpen, bemoedigen, stimuleren en respecteren. Dat we leven op een prachtige wereld, waar we met z’n allen van genieten en waar we goed voor zorgen, dat we tevreden zijn en blij, leven in vrijheid en allemaal doen waar we goed in zijn en waar anderen ook weer plezier van hebben. Dat er genoeg is voor iedereen, genoeg voedsel, liefde, aandacht, genoeg kansen, mogelijkheden en genoeg te beleven om van te genieten. Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, want alle ingrediënten zijn er. Kijk eens wat er allemaal al is. Het begint in ons: zien we dat?

Met al die mensen op de wereld, die zich al bewust zijn van deze principes, kunnen we toch echt een verschil maken. Het is nodig om de ballast dagelijks van ons af te gooien en ons te bevrijden van die ‘lagere’ energieën. Alles wat nog niet overeenkomt met ‘de waarheid’ vertoont zich nu. Alles komt boven water om te transformeren naar een hoger niveau. Onrecht, ongelijkheid, onverwerkte trauma’s, frustraties, soms lijkt het misschien alsof je weer terug ben bij af, voelt het zwaar en eenzaam, maar dan is er werk aan de winkel. Neem het waar, schudt het van je af, maak je vrij, vind je vrede. En neem het jezelf verder niet kwalijk. Laat het gaan…

De wereld buiten onszelf is een projectie, vergis je niet. Dus met innerlijk werk kun je beïnvloeden wat je ziet, meemaakt en een positieve invloed hebben op ‘het veld’. Het lijkt me beter dat wij ons best blijven doen op die manier de wereld ‘up-te-liften’ dan dat de wereld ons meesleurt naar beneden.

“Sometimes, you just have to turn off the world and reconnect with Inner Peace.” Doreen Virtue.