Laat je oordeel erover los en het verdwijnt

Laat je oordeel erover los en het verdwijnt. Dat is alles. 

Stel je eens voor: Dat is alles…
Waar worstel je mee? Laat je oordeel erover los en het verdwijnt!
Pijn in je rug? Laat je oordeel erover los…
Conflict met iemand? Laat je oordeel los…
Financiële problemen? Laat je oordeel los…

Je ziet: het gaat zowel over anderen, over situaties als over jezelf. In elke lastige situatie kom je stappen verder als je beseft dat je er een oordeel over hebt en dat dat precies is wat het belemmert zichzelf op te lossen. Je bevrijdt jezelf door je oordelen los te laten. Dat wil zeggen dat je eerst onderzoekt welke oordelen je hebt, want daarvan ben je je niet altijd bewust. En als je het ziet, kan je het loslaten. Dat kan je beslissen. Misschien denk je: ‘Ja, maar dan is het nog niet weg,’ maar op het moment dat je beslist om je oordeel los te laten, gaat het vanzelf aan het werk. Intenties, die werken. Intenties zetten iets in gang. Intenties zijn opdrachten die je geeft. Dat is iets om te ontdekken en te oefenen, want als je het ervaart, dan hoef je het niet meer te geloven, dan weet je het.

Iemand die ontslagen is en daarvan baalt, zal moeite hebben met het vinden van een nieuwe baan. Vanuit de frustratie zoeken, heeft een negatief effect. Laat je je oordelen los, over het feit dat je ontslagen bent (aan de kant gezet, zal het diepere gevoel zijn) en over jezelf (het niks meer waard zijn) en over je situatie (de angst geen nieuwe baan te vinden) dan neutraliseer je het allemaal. En vanuit die neutrale positie kan het weer gaan stromen. Met een rotgevoel zal het lastig zijn iets nieuws aan te trekken wat dat gevoel wegneemt. Eerst zal je gevoel erover neutraal moeten zijn, dan pas kan er weer beweging inkomen.

Hetzelfde geldt voor relaties. Je frustratie over een vorige relatie, die uitgegaan is, zal je onbewust meenemen in een nieuwe relatie. Vaak zie je mensen meteen vluchten in iets nieuws, als reactie op, maar hoe leuk en geweldig die nieuwe relatie ook lijkt in eerste instantie, vroeg of laat kom je hetzelfde weer tegen, omdat het in jou nog als pijnlijk gevoel aanwezig is dat de vorige vriend of vriendin je bijvoorbeeld niet trouw was of veeleisend was of je heeft verlaten. Omdat je die oordelen nog bij je draagt. Omdat je een ander nog de schuld geeft van je ongeluk. Omdat je je nog slachtoffer voelt… Omdat je bijvoorbeeld nog de angst in je draagt dat het opnieuw gebeurt of dat je je vrijheid kwijt raakt, nodig je dat per ongeluk uit. Alle situaties waar je in terecht komt, communiceren met je beleving, ook al liggen die pijnpunten vaak opgeslagen in het onderbewuste en heb je dat zelf niet door. Zo worden ze zichtbaar en het wil dus niet zeggen dat je er niks aan kan doen. Door ze te zien en door naar jezelf te durven kijken, kan je het aanpakken. Intentie…

Laat je oordelen los. En het lost zich op. Als we dat nou eens doen met z’n allen?