Laat je niet intimideren

13769495_10210080462434074_2893008306583505179_nHet is geen mooie tekening, vind ik zelf, maar daar gaat het even niet om, heb ik besloten. Hij had wel iets te vertellen. Hij had mij iets te vertellen. Ik was van plan mooiere tekeningen te maken, maar er wilde even iets ontladen worden. Ik maakte me echt grote zorgen over wat er allemaal gebeurde. Kon het niet laten om het nieuws te volgen. Deze tekening heeft als titel: Laat je niet intimideren. Het bijzondere is, vind ik zelf, dat de ‘zegen’ niet van boven komt deze keer, maar de basis is. Onze bodem. Onze eigen aarding. De vrede, de wijsheid, de waarheid, het mooie, de vrijheid, de vreugde, de Bliss en alles wat we nodig hebben, vinden we ‘op de bodem’, ofwel in onszelf.

“I want you to move into the Infinite field where Pure Intelligence is capable of discovering the perfect solution to every challenge.”
Divine Mother

Dat er zo nu en dan iets oprijst, schreeuwend en veel aandacht opeisend, is ‘only for one day’, het kan de werkelijke basis van ons ZIJN niet verstoren. In plaats van ons te laten intimideren door wat er allemaal aan geweld en oorlogstaal over ons uitgestort wordt, kunnen we de blik naar binnen richten, naar de basis. Het is beter ons niet te laten verleiden om mee te schreeuwen en fel te reageren, het is beter onze eigen vrijheid te zoeken, de rust, dat waar we vreugde in scheppen.

De andere kant op kijken? Is dat wel passend in een situatie als deze? Dat is het niet helemaal, we kijken er doorheen en zien het voor wat het is… uiterlijk vertoon, zonder degelijke basis. Wat geen basis heeft in liefde, in vrede, in goedheid, in wijsheid, in waarheid, zal niet lang bestaan. Het is een uiting, een opwelling, een uitbarsting van dat wat ontladen wil worden, spanningen die zich opgebouwd hebben en ego’s die zich opblazen. Op zullen blazen ja. Heroes for one day….

Door te bidden (in alle mogelijke vormen bedoel ik dat, je afstemmen op de hoogste waarden in jezelf, vertrouwen, rust vinden en de kracht in jezelf ontdekken) en door zacht te blijven, je er niet in te mengen, ben je een grote kracht. De grote verbondenheid vind je daar, niet op het slagveld. Want wie vandaag de overwinnaar is, zal morgen de verliezer zijn. Zo gaat het met ego’s…

Laat je niet intimideren.
Dat is namelijk precies de bedoeling van schreeuwende ego’s. Zij roepen niet vanuit wijsheid, wijsheid vind je elders. Het geschreeuw is vanuit angst, het is de leiband die je ziet, het is bang zijn om ‘iets’ los te laten, dat wat het ego heeft opgebouwd, daar moet voor gevochten worden. Je groter voelen dan een ander en je macht laten gelden, dat is typisch ego gedrag. Controleren en beheersen. Aangezien het geen fundering heeft, zal het niet stand houden. Laat de bui overwaaien en blijf zoeken naar vrede, rust, wijsheid in elke situatie. Niets kan werkelijk aantasten wie wij in wezen zijn, de rijkdom daarvan ligt in jezelf. Daar kun je op vertrouwen. Daar kun je op bouwen! Richt je blik op alles wat hieronder ligt, wat ons werkelijk verbindt.

20160719_120027