In een ander daglicht

Zolang je iemand (nog) iets kwalijk neemt, lossen de gevolgen ervan niet op. Het blijft een ‘struggle’ tot je er echt anders naar kijkt en er werkelijk vrede mee hebt. Wil je dat echt grondig aanpakken, kijk dan eens terug op je leven en blader door je herinneringen. Dat wat je destijds bijvoorbeeld heel oneerlijk vond, waar je je door benadeeld voelde of wat je iemand nog steeds kwalijk neemt, kan je dat nu in een ander daglicht zetten? Kan je zien dat het ook z’n positieve kanten had, jou iets gebracht of geleerd heeft, misschien zelfs nodig was om je vrij te maken of sterker te maken?

Blijf ook jezelf niet nadragen wat je ‘fout’ hebt gedaan of bij nader inzien misschien beter anders had kunnen aanpakken. Een volgende keer dat je zoiets meemaakt, ben je in staat om het anders te doen, omdat je het nu weet. Kansen genoeg om het geleerde in de praktijk te brengen. Het leven blijft je mogelijkheden geven, steeds opnieuw.

 

Een grondige aanpak heeft een positief effect op je leven. Wil je ook eens echt aan de slag met het herschrijven van je eigen leven en kan je daarbij wel wat stimulans gebruiken?
Wees welkom bij ‘Herschrijf je eigen leven‘.