Je DOST

‘Maak van je doel je beste vriend,’ was de conclusie in de boodschap van Inge, die ik onlangs mocht ontvangen. Zoals jullie weten (zo niet, zie hier) heeft Inge het talent om in meditatie persoonlijke boodschappen te ontvangen voor iedereen, die dat wenst. Daar bemoeit ze zich zelf helemaal niet mee, het komt via haar, zij spreekt de woorden uit die doorkomen. En als ze dat niet doet, blijven die woorden wachten, tot ze gezegd zijn.

“Maak van je doel je beste vriend.” Ik liet het tot me doordringen en de betekenis daarvan is diepgaand. Want, je beste vriend, die koester je, die draag je in je hart, die is dichtbij, die vertrouw je en daar heb je alles voor over. Die is niet ver weg of ‘moet nog even wachten’, nee, die heeft altijd voorrang!

In Turkije is daar een mooi begrip voor: Dost. Dost betekent nog meer dan beste vriend, toewijding, onvoorwaardelijke liefde, eenheid, liefhebben als jezelf, een inspiratiebron, een muze, een idool, dat je aanbidt en waar je alles voor over hebt. Het is je alles waard, je leeft ervoor.

Een prachtig beeld, nietwaar? Op die manier voorkom je dat je jezelf, je doel niet afvalt, maar trouw bent. Je zet hem op de eerste plek. Niet op de tweede of derde of laatste dus, waar we wel eens toe geneigd zijn…. omdat andere zaken om voorrang schreeuwen. Je doel vindt het niet fijn om in de verdrukking te komen, om aan de kant gezet te worden, om niet vereerd te worden en niet gehoord, je doel wil je dost zijn. Omdat ie ook jouw DOST is! Hij bied je alles wat je maar wenst, hij wil je gelukkig maken, tevreden en blij. Hij is er om het je naar de zin te maken en je tot je recht te laten komen. Je dost wacht…. altijd. Hij loopt niet weg, hij geeft niet op. Maar hij is zielsgelukkig als je hem omhelst en belooft nooit meer weg te lopen, hem niet meer in de kou te laten staan, maar om er voor hem te zijn. Helemaal, 100%, toegewijd en volledig beschikbaar. Jij en je Dost zijn één.

Mijn Dost roept….