A Happy Day

Na de zonsverduistering, die wij hier niet gezien hebben… maar misschien wel gemerkt, breekt de zon weer door.  Ben je ook verborgen egodelen tegengekomen? Goed nieuws: Als ze gezien zijn, maak je een ommezwaai.

Soms lijkt het of we steeds hetzelfde tegenkomen, ik kwam gisteren briefjes tegen met ‘wijsheden’ waarvan ik dacht: “Dat wist ik dus toen al?” Waarom vergeten we het dan steeds weer? Omdat we het wel kunnen weten, maar het duurt even voordat het in ons systeem geïntegreerd is. Gisteren sprak ik iemand die zei dat het 7 keer herhaald ‘moest’ worden om het daadwerkelijk door te laten dringen. I don’t know, sommige dingen gaan vrij snel, die vallen kennelijk meteen op z’n plek, andere inzichten hebben iets langer nodig en dan nog: het zijn golfbewegingen. Soms is het helemaal helder, soms schuift er weer een dikke wolk voor de zon.

Hoe meer je weet hoe lekker het is om helder te zijn en lekker bezig te zijn, je goed te voelen en plezier te hebben in wat je doet, hoe irritanter het is als dat eens even een dagje niet zo is. We kunnen er ons hoofd over breken hoe dat komt, wat de aanleiding is, wie of wat ons dwars zit, ja, dat kan… Alleen graven we onszelf dan misschien wel dieper in. We kunnen ook accepteren dat het even is zoals het is en het neutraliseren. Dat wil zeggen: Op je gedachten letten, je gedachten neutraliseren. Er zijn veel manieren om jezelf weer ‘op de rit’ te krijgen, jij weet zelf het beste wat goed voor je is. Een keertje vroeg naar bed, een lekkere wandeling gaan maken, een prettig muziekje opzetten, een goed boek openslaan, een inspirerend filmpje bekijken, extra groente en fruit eten, een geurtje laten branden, aan iets leuks denken, nieuwe plannen maken, je concentreren op waar je dankbaar voor bent, iemand bellen die je aan het lachen maakt, zodat je ook weer om jezelf kan lachen of gebruik maken van de gelegenheid om eens effe flink op te ruimen. Of met de cats spelen, die hebben ook wel eens een humeur, maar vind ik dat erg? Nee. Waarom zou ik het van mezelf dan wel erg vinden? Het mag. En als het mag, is het ook vaak snel weer over. En dan zijn we weer blij. Dan weten we weer wat het waard is. Dat alles veel makkelijker gaat als je happy bent. En we kunnen leren hoe we dat doen, ons happy voelen.

En als je je dan helemaal happy voelt, (ook dat heeft geen reden of verklaringen nodig) geniet er dan zoveel mogelijk van. Maak van die gelegenheid gebruik om het te beseffen, enorm dankbaar te zijn, te genieten, dat gevoel te verdiepen…  want dan nodig je daar nog veel meer van uit!

Het is het niet aanwezig zijn in het moment wat ons eruit haalt… Blijf aanwezig in het moment. Geniet van de dag, van het moment!