Je goed voelen over jezelf

Je goed voelen over jezelf, dat is belangrijk. Je goed voelen is van belang omdat alles dan makkelijker, soepeler, moeiteloos gaat. Je hoeft je niet druk te maken, je voelt vanzelf vertrouwen en juist daardoor valt alles wel op z’n plek. En je goed voelen hangt helemaal samen met je goed voelen over jezelf.

Als je jezelf niet afwijst voor wat je voelt, als je jezelf toestaat om te voelen wat je voelt, wat het ook is, dan ben je er voor jezelf. Je gevoel spreekt altijd de waarheid. We hoeven het niet te beredeneren of te verklaren, we hoeven er geen excuus voor te hebben, het niet uit te leggen. Je gevoel wijst je de weg. Emoties ook. Als je ze helemaal accepteert en er helemaal laat zijn, dan transformeren ze. Er breekt als het ware licht in door. Daarvoor heb je het niet nodig dat anderen jou begrijpen, ook niet dat ze naar je luisteren of je drama beamen. Nee, dat is het juist niet. Daarmee ga je weg van de kern. Geef er gewoon zelf ruimte aan, doe het met jezelf en ontdek hoe het werkt. Het geeft je ruimte. En inzicht.

Daarna zie je bijvoorbeeld in dat die bepaalde emotie je iets te vertellen had. Bijvoorbeeld dat je duidelijker mag en kan zijn in wat jij wel en niet wilt. En dan ga je de aandacht richten op wat je wel wilt en hoe. Je bepaalt als het ware nieuwe kaders voor jezelf, want je zorgt goed voor jezelf. En daarmee zorg je echt, heus, vanzelf ook goed voor anderen. Die zijn namelijk ook gebaat bij duidelijkheid.

Op een of andere manier zie ik een verband tussen de persoonlijke processen waar mensen op dit moment doorheen gaan, het intensieve project waar ik mee bezig ben dat ik ‘Matriarchaat’ noem, maar gaat over het herstel van de balans, het evenwicht tussen yin en yang, het mannelijke en het vrouwelijke, denken en voelen. Tegenover het rennen, haasten, moeten, zorgen maken en het daarbij behorende tekort staat stilte, rust en in de diepte van jezelf weer vrede vinden. En in die vrede vind je alles, ook de overvloed. In alle opzichten: liefde, gezondheid, rijkdom. Het is zo, leg dat maar eens uit…. Het heeft te maken met de waarde. Alles krijgt meerwaarde. Het leven, alles wat je doet en alles wat er al is. Je verhoogt de kwaliteit. De kwaliteit van Zijn.

Zo verruimen we onszelf en doordat we meer ruimte ervaren en voelen, is er ook meer ruimte. Ruimte is het tegenovergestelde van tekort. Je goed voelen betekent dat je ruimte voelt. In je hoofd, maar ook lichamelijk. Je komt dieper in het moment, in je eigen Zijn.

Don’t worry. Het proces gaat vanzelf als je je niet verzet. En daar horen af en toe misschien even wat heftige momenten bij, maar dat heeft te maken met verzet. Als je je niet verzet en alles – vooral elk gevoel – er laat zijn, geef je het de kans zichzelf allemaal te regelen. We zijn onszelf aan het vrijmaken uit het keurslijf. Dat jasje past niet meer.

Ik kwam vanmorgen zo’n mooi bericht tegen van Bentinho, het sluit hier wel op aan. Stop met strijden. En vooral ook met dat schuldgevoel, zou ik er aan toe willen voegen. Dat schuldgevoel naar jezelf ook, neem het jezelf niet kwalijk, maar wees ook niet langer slachtoffer. Sta op in je eigen kracht. Heb jezelf lief.

Bentinho: “Honestly, ladies – for your own well-being’s sake – I wish you could beat yourselves to your own race to take back the feminine power by no longer trying to. The battle to reclaim your independence is based on the masculine suppression to begin with. The longer you try to win this war the longer you keep yourself slave to its illusion. You don’t need to take back anything; you never lost your beauty, power or independence. So don’t waste your precious energy.

Just relax, trust in life, don’t stand up for yourself “against” someone else any longer, just start living passionately in love and radiance and let the guys who are not out to hurt you not suffer for the old generation of blokes that out of ignorance suppressed your grandmothers 60 years ago. (Rare cases excluded – present day domestic violence etc.)

Don’t bring the previous generation into the next please. Embrace your true power by not having to prove it any longer, for as long as you feel you have to prove it to anyone you’re still not believing you are powerful enough simply being who you are.

The true feminine is the embodiment of flow, radiance and surrender. Her strength lies in her inner confidence and her connection with trust and faith itself. You’re not making life better for anyone trying to stand up against the masculine, or the past. Just be the feminine, be god, be you. Period. Unless you’re truly not the feminine type (we’re all a mixture anyway), regardless, just be who you are and stop fearing the loss of your independence. Find your true power in being you.

You are loved by Existence, and there is a whole new generation of conscious dudes out there who are wanting to embrace the beauty of your natural feminine nature. Let go of the past, for the sake of your own alignment and the ease of your present-day relationships.

Take back your power by realizing you had never lost it to anyone in the first place. You are originally independent and powerful; male or female. Just be spirit in human form and find your freedom in that ease and simplicity.

Stop tiring your body out trying to prove something to someone and let your beauty shine free of defense. Be an example of a next-generation, integrated female radiator.

All my love,
Bentinho”