Eenvoud

Even een ‘huishoudelijke’ mededeling: Komende dinsdag gaat er een nieuwe ‘Herschrijf je eigen leven’ van start. Je kunt nog meedoen. Hier vind je meer informatie en aanmelden kan via de mail. Je werkt in je eigen tempo en op de momenten die je er zelf voor kiest. Het is een doeltreffende methode om de flow (weer) in je leven te krijgen.

Wat ik de afgelopen jaren heb gedaan is eigenlijk een vorm van onderzoek. Allerlei methodes heb ik bestudeerd en uitgeprobeerd, ik wilde alles weten, begrijpen, ik kwam gisteren nog allemaal certificaten tegen, jaja, cursussen heb ik ook gedaan, boeken gelezen, vragen gesteld, antwoord gekregen…

Maar waar heb ik nu het meeste van geleerd? Van het gewone leven. Alles wat ik tegenkwam, wat ik beleefde, waar ik tegenaan liep. En ja, het helpt om bepaalde handvaten te hebben, om Deepak Chopra, Byron Katie, Eckhart Tolle, White Bull en anderen te kunnen raadplegen, om het te kunnen plaatsen. Maar weet je wat het leuke is? Het is eenvoudig. Het werd steeds eenvoudiger. Ik zocht ook naar de eenvoud. En ik hou het graag eenvoudig. Het is simpel.

We kunnen het zo ingewikkeld maken als we willen, misschien doen we dat ook wel graag ‘onderweg’, maar je komt altijd weer uit op de eenvoud. De omwegen die we maken leiden allemaal tot hetzelfde punt. Dus… ik heb een duidelijke richtlijn voor je: Hou het simpel. Maak het niet zo moeilijk. Als je er niet uitkomt, ben je verzand in de ingewikkelde constructies die de mind graag maakt. Denk niet dat je het niet kan, iedereen kan het.