Flow

We kunnen altijd wel bezig blijven met het opruimen van obstakels en het verwerken van oud zeer, met onze angsten aangaan en ondertussen wensen en hopen, maar… Er is een snellere weg. Soms is het zelfs zo dat we door zo bezig te zijn met wat ons belemmert en tegenhoudt, zelf die obstakels juist in stand houden.

Dè manier waarop alles makkelijker gaat, is dat gaan doen wat diep van binnen in jou ‘roept’ als het ware. Die stap zetten waar je over twijfelt en waardoor al die obstakels juist zijn ontstaan. Dat wat je tegenhoudt, kan je wel gaan onderzoeken, maar je kunt ook gewoon gaan doen wat je ziel wenst. Daar hoef je niet lang voor te zoeken, het is er al. Het is in jou aanwezig om tot ontplooïng te komen. Je weet het al. Het is dat waar je altijd plezier in hebt, waar je goed in bent, waarvan je misschien denkt dat het niet goed genoeg is, maar dat denken is nou precies wat je niet nodig hebt.

Gewoon doen. Misschien denk je ‘ ja, maar daar kan ik mijn brood niet mee verdienen’ of maak je het op een andere manier ondergeschikt, maar dat is nou net het misverstand. Als je er mee bezig bent en je hebt er lol in, je geeft jezelf toestemming, dan gebeuren er wonderen. Zelfs al is het iets wat in eerste instantie geen enkel doel lijkt te dienen. Voor de een is het schrijven, voor de ander skeeleren, voor weer anderen misschien taarten bakken, communiceren met dieren of bomen of  zingen, alles kan. Waar het om gaat is dat je er lol in hebt, dat je ‘de stroom’ voelt. En die stroom neemt je mee. Die stroom lost vanzelf alle obstakels wel op. Bezig zijn en je goed voelen is belangrijker dan het resultaat, hoewel een doel wel helpt bij het maken van een keuze om iets te gaan doen.

Het geheim is dat het vanzelf op andere fronten aan het werk gaat. Als jij ‘in de flow’ zit, komt er van alles in de flow. Alles gaat mee bewegen. Je wordt altijd beloond als je luistert naar wat je ziel wil.