Don’t let anything dull your sparkle!

Het heeft echt zin om goeie voornemens te maken voor het nieuwe jaar. Want intenties gaan hun eigen werk doen. Als je ze opschrijft, concentreer je je er op en zet je het proces al in gang. Ze krijgen al vorm doordat je ze opschrijft. Iets om daarbij goed te onthouden is: Doe alles met liefde, (zie het bericht van gisteren) maak vooral geen lijstjes die het gevoel van ‘moeten’ opleveren. Maak er vooral een leuk en prettig vooruitzicht van! Concentreer je op de mogelijkheden, denk en droom groot, waarom niet? Stel het je alvast voor. Zo creëer je ruimte.

Iemand die haar oude dagboeken onlangs rigoureus had verbrand, heb ik een mooi, groot, handgemaakt, nieuw, leeg boek cadeau gedaan voor het nieuwe jaar. Met daarbij de ‘opdracht’ er alleen in te schrijven wat leuk, waardevol, verrassend, fijn, mooi en liefdevol is. Er kunnen ook mooie plaatjes of leuke foto’s bijgeplakt worden. Zo zal het een boek worden, waar je met plezier in kijkt en wat je nooit hoeft te verbranden, omdat je er alleen maar blij van wordt. Dat vond ik zo’n goed idee dat ik voor mezelf ook zo’n boek ben gaan halen. Heerlijk, zo’n nieuw jaar met een schone lei, een heel leeg boek dat beschreven kan gaan worden.

Het wordt het jaar van de Vreugde, wat mij betreft. Het leven met nog meer humor en plezier beleven. Genieten van de kleine dingen, maar ook van de grote dingen. Met plezier fiets je overal gemakkelijk doorheen, bergen worden hooguit lichte glooïngen. Het leven lichter maken, dat is mijn wens voor iedereen. Het hoeft niet zo zwaar te zijn. We hoeven niet te lijden. Die tijd is wel voorbij. Er zijn zoveel methodes en inzichten die ons kunnen helpen die zware ballast achter ons te laten. Misschien is het voornaamste wel dit: Laat je niet meesleuren in de zwaarte, niet die van het verleden, ook niet die van anderen, maar maak alles lichter met jouw aanwezigheid, door in je eigen licht te blijven. Dan straal je dat vanzelf uit. Zelfs naar het verleden, want ja, ook dat kan je lichter kleuren… Naar de toekomst en nu om je heen, alles, werkelijk alles kan je in het licht zetten, als je weet dat je zelf de bron van licht bent. In de woorden van Doreen Virtue:  Don’t let anything dull your sparkle!

Das nog eens een goed voornemen, nietwaar? 😉