Storm

Hoe kan het dat een aangekondigde orkaan met een desastreuze kracht zich uiteindelijk slechts als een flinke storm manifesteert? Leuke vraag, die ik gesteld zag worden. Wat mij betreft is het antwoord eenvoudig: Er waren oproepen (bijvoorbeeld van Mariannne Williamson en Doreen Virtue, met beiden een enorm bereik) om te bidden en licht te sturen en wereldwijd werd daar gehoor aan gegeven.

Deze ‘energetische’ methode is sterker dan de verwoestende kracht. We zouden hem veel meer en vaker toe moeten passen. Je weet wel, er zijn nog meer kwesties op de wereld. Ik weet zeker dat de kracht van het licht, de hoop en het vertrouwen vele malen sterker is dan de kracht van de angst en bange verwachtingen. We hebben niet eens een meerderheid van de mensen nodig om mee te doen, een deel is al genoeg om het tij te keren.

Ik zal je vertellen wat ik doe als ik – bijvoorbeeld op tv of via andere media – iets aantref, waarvan je bang zou kunnen worden of boos of wanhopig: Ik schakel onmiddellijk over op  ‘in het licht zetten’ en energetisch afbreken van de narigheid. Voor mij gaat het inmiddels automatisch, er gaat ‘iets’ in werking en ik weet dat als meer mensen dat doen, het werkelijk uitmaakt. Je kunt het op je eigen manier doen. Bidden helpt, licht sturen, het ‘afbreken’ alsof het muurtjes zijn die omgehakt worden, het is maar net wat je jezelf het beste kunt voorstellen en wat voor jou werkt. Maar weet dat het helpt. Altijd. Wij weten niet altijd hoe, maar dat doet er niet toe.

Verder raad ik je aan om er niet te lang bij te blijven met je aandacht, het ook niet op te zoeken, maar het gewoon toe te passen op het moment dat iets in je belevingsveld komt. Ook in het dagelijks leven. Ruim het op, stuur het naar het licht, help met schoonmaken en opruimen. Het is voor jezelf goed als je vrij blijft van negatieve ladingen en je ruimt het ook op voor de wereld. Wat ruimen we op? Angst en alle ellende die daar uit voortkomt. Opdat we meer en meer in vertrouwen gaan leven, beseffen dat we wel iets kunnen doen, meer liefde en licht betekent een fijnere wereld.

Er is een soort net van licht om de aarde heen, waar je op in kunt ‘pluggen’ als het ware. En als je dat doet, versterk je het licht. Je hoeft niet uit te pluggen, blijf lekker verbonden, dat scheelt! Dan gaat het steeds meer vanzelf.

Zo, wat dachten jullie van een storm van licht? Zullen we die eens even lekker overal doorheen laten waaien?