Zelfstandig(e) zijn

NB: Zie actuele informatie over het verdwijnen van de VAR (klik hier)

Zelfstandig (ondernemer) ZIJN

Het beste uit jezelf halen, doen waar je het meest plezier in hebt, je hart volgen, je talent optimaal benutten, vrijheid… maar ook je eigen verantwoordelijkheid nemen, het heft in eigen hand nemen, je eigen normen en waarden trouw zijn, groeien in wie je bent, optimaal je Zelf zijn en tot je recht komen.

Dat kan allemaal als zelfstandig ondernemer en het is ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen daarvoor kiezen. Het is een ontwikkeling die past in de nieuwe tijd. Zelfstandig ondernemen betekent persoonlijke groei, in beweging blijven, jezelf trouw blijven, geloven in jezelf, vrijheid en blijheid. Want je wordt er blij van als je je passie, je missie, je hart volgt. Het geeft je veel energie en inspiratie, het vraagt creativiteit, flexibiliteit en zelfstandigheid.

Het biedt misschien minder zekerheid, maar je kunt je afvragen of die ‘zekerheid’ is wat je zoekt en nodig hebt. Hoe ‘zeker’ is het als je vertrouwt op ‘iets’ buiten jezelf? Kan je niet beter op zoek gaan naar de zekerheid in jezelf? Ontdekken wie je bent en wat je kan, doen wat je werkelijk zou willen doen, je talent volop benutten en je eigen persoonlijke missie volgen? Als je doet waar jij goed in bent, in jezelf gelooft en daarmee ook anderen iets biedt, hoef je op niemand jaloers te zijn, hoef je niet te concurreren, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je het niet redt. Het maakt jou sterk en het versterkt anderen ook. Stel dat iedereen zelfstandig zou zijn, dan zouden we allemaal gelijkwaardig samenwerken met elkaar. De een kan dit, de ander kan dat, we wisselen uit, we kunnen samen meer dan alleen, we bouwen iets nieuws.

Je hoeft niet alles alleen te doen als zelfstandig ondernemer. Zoek samenwerking en doe zelf waar jij goed in bent.

  • Overweeg je om zelfstandig ondernemer te worden?
  • Hulp nodig bij het bouwen van een website, het schrijven van teksten of je audiovisuele presentatie?
  • Happy View geeft ook beleidsadvies. Je kunt ons raadplegen als je iets nieuws wil beginnen, een project wilt opzetten, een boek wilt schrijven, meer succes wilt behalen, je organisatie wilt omvormen. Wij helpen je het beste uit jezelf en anderen te halen. We leren je dat zonder strijd of problemen kan, hoe je ‘problemen’ oplost (die zijn er niet, het zijn altijd uitdagingen) en hoe je kunt werken aan de verandering in jezelf, die de basis is van de verandering in wat je uitdraagt of neerzet.

Je kunt ons mailen als je vragen hebt: info@happyview.info