2024: Je kunt kiezen!

‘Blijf niet hangen in wat mis ging, verheug je op het nieuwe!’

Nog een paar uurtjes hebben we de tijd om 2023 af te ronden, het oude gedag te zeggen, terug te blikken en af te sluiten…

En dan draaien we ons om, blik gericht op het nieuwe jaar. Een nieuw boek vol lege pagina’s, die we kunnen vullen met wat we maar willen.

Je kunt kiezen!

Dat zeg ik vaak tegen mezelf: je kunt kiezen. Je kunt kiezen waar je aandacht aan besteedt. Je kunt kiezen of je je wilt ergeren of liever verheugen; boos of treurig of toch dankbaar en blij wilt zijn.

Je kunt kiezen!

Veel mensen lijken dat niet te weten. Gedragen zich liever als slachtoffer van de omstandigheden, projecteren hun onvrede graag op anderen en veroordelen bepaalde situaties alsof het hen allemaal maar overkomt… En ja, natuurlijk gebeuren er in het leven genoeg dingen, waar je niet echt voor gekozen hebt en waar je best last van kan hebben… ik kan er genoeg noemen. Er is oorlog, geweld, vuurwerk, leed, drama en ellende. Vervuiling en negativiteit (wat hetzelfde is) en er is van alles om over te klagen. Ik zou ook best een paar miljoen op de bank willen, er is nog zoveel te willen… 😉

En er is veel om dankbaar voor te zijn… (voel je het verschil?) Het is een keuze. Waar richt je de aandacht op. En het maakt uit. Want je bepaalt zelf de richting. En elke stap is een stap, de ene kant op of de andere kant.

Hierop aansluitend nog een mooie ‘Abraham-Hicks’ voor de liefhebbers:

Het Leven reageert op jouw keuze!

Ik kies voor …

VREDE, LIEFDE, LICHT, PLEZIER, GEMAK, GELUK, OVERVLOED, AVONTUUR, SCHOONHEID, ZACHTHEID, VERWONDERING ….. 

en jij?

see you there…!