Be careful what you wish for…

Lang geleden was ik in India met een cameraploeg en we liepen ergens in een ruig natuurgebied, naar een piepklein schooltje. “Stel je eens voor dat we hier een tijger tegen zouden komen…” grapte geluidsman Fokke. Sindsdien is de uitspraak ‘Be careful what you wish for…’ voor mij verbonden met de tijger, omdat even later bleek dat we die op dat moment zomaar aan hadden kunnen treffen op ons pad… De dorpsbewoners vertelden ons erover. Nu zou ik er trouwens minder bang voor zijn dan toen, maar dat terzijde. (Leuk moment om over de cursus dierencommunicatie te beginnen, maar kijk daarvoor maar bij de Happy View School 😉 )

‘Be careful what you wish for.’

Ik raad je aan dat te onthouden. Want, of je het nu leuk vindt of niet, we trekken alle (!) situaties zelf aan. Met onze gedachten, onze gevoelens, onze reacties, onze angsten en zorgen, onze uitspraken, onze dromen (ook dat!) en onze nachtmerries…

In feite is er maar een universele wet en dat is de wet van de aantrekkingskracht. Je kunt het er wel of niet mee eens zijn, dat maakt niet uit. Of je er in gelooft of niet, doet er ook niet toe. Nergens in het heelal is een God, die op een troon zit en beslist wie wat krijgt uitgereikt, beloond of bestraft. Wel is het zo dat je krijgt waar je in gelooft. Daarom:

‘Be careful what you wish for.’

Je kunt zeggen dat ‘geloof’ iets is waar je geen invloed op hebt, maar dat is niet waar. Net zoals je je angsten kunt aankijken, kan je je gedachten & overtuigingen waarnemen en er de patronen in herkennen. Een ‘geloof’ is slechts een herhaling van bepaalde gedachten. Je kunt net zo goed iets anders denken. Ofwel: jezelf een handje helpen om jezelf andere gedachten te bezorgen, waarmee je bereikt wat je werkelijk wilt.

Bewustwording is je bewust worden van je gedachten en patronen. Bewustzijnsgroei is inzien dat je daar zelf invloed op uit kan oefenen en dat je bepaalde gedachten, patronen en overtuigingen los kan laten. Waarnemen is al loskoppeling.

In de spiegel kijken – of je bereid verklaren daartoe – is ook een vorm van loskoppeling en bovendien, zo is mijn ervaring: Helend. Hierover kan ik een heel nieuw ‘hoofdstuk’ schrijven, want we zijn al HEEL, alleen nemen we het niet altijd zo waar. Dus in de spiegel kijken toont je je eigen waarneming, die bv uit balans is of beter gezegd: Niet Liefde is.

Wens Liefde. Wens Vrede. Wens Verlichting. Wens je Ware Zelf tevoorschijn… Wees bereid. En blijf je vooral bewust van de manifestatiekracht, die je hebt… Hoe dan ook ben je aan het creëren. Laat niet langer je angst aan het roer staan, maar je Wijze Ware Zelf.

***

Dit filmpje ontsprong gisteravond, vlak nadat ik contact had gehad met iemand die in de war raakte van alle berichtgeving en informatie over ‘je-weet-wel’. Ik heb zelf helemaal geen behoefte en geen zin om in discussies hierover te stappen, het voelt niet goed en niet ‘waar’ voor mij… ik geloof zeker niet in al die rare verhalen en beschuldigingen, maar ook niet in al die rare maatregelen om alles maar te pogen te controleren. Ik doe gewoon aan allebei niet mee.

Laat je niet polariseren, weet dat je beter iets anders kunt creëren!

Blijf neutraal, blijf in je Innerlijke Kracht aanwezig, in je Hart! Van daaruit zijn we verbonden met de ‘Waarheid’, ons Ware Zelf, elkaar, in Liefde, Licht, Vrede en Vreugde….!