Wondervol 2020

Het is een poging waard om de ‘glimp’ onder woorden te brengen, die me zojuist helderheid bracht… Vaak is het zo dat zo’n ‘beeld’, een ‘flits’ is en dan opeens alles in een ander perspectief plaatst, waardoor ik het begrijp. En als ik het begrijp, kan ik het uitleggen. En als ik het uit kan leggen, kunnen anderen het misschien ook begrijpen en… Is dat nodig? Of is het al genoeg als ik het ‘zie’ en het ‘herstel’ in mijn eigen beleving, de manier waarop ik naar de wereld kijk?

Okee, komt-ie: De laatste tijd sluipen er zo nu en dan berichten mijn ‘bubbel’ binnen, waar ik niet van ben gediend. De onnavolgbare algoritmes zadelen mij op met suggesties om mensen te volgen die ronduit haatdragend en racistisch zijn. Vanzelfsprekend gooi ik dat er onmiddellijk uit, want ik wil mijn ‘bubbel’ graag liefdevol en vrolijk bubbelend houden. Ik stuur iedereen wat licht en liefde en wens ‘men’ wijsheid. Ik laat me er niet door van de wijs brengen, maar het baart me wel een beetje ‘zorgen’ dat er zoveel ‘shit’ uitgestort wordt via social media en mensen zichzelf niet wat meer kunnen beheersen en zien. Want als ze echt naar zichzelf zouden kijken, zouden ze zien dat ze hun eigen onvrede projecteren. Dat was mijn ‘flits’, dat men ‘het’ niet aangaat met zichzelf, maar voor het gemak anderen de schuld geeft van wat dan ook aan onverwerkte emoties. Dat zal niet helpen, het effect is alleen maar dat je nog ongelukkiger wordt. Dubbel en dwars keert naar je terug wat je uitzendt, al dan niet hardop. Mijn wens voor de mensheid is dat men zichzelf aanschouwt en door de eigen ‘shit’ heen kijkt en zichzelf ontdekt als liefdevol wezen.

Waar ik niet aan meewerk – al jaren niet meer – is aan het voeden en bevestigen van wat er zoal ‘mis’ is, in plaats daarvan richt ik liever de aandacht op wat er wel prettig, fijn, goed en mooi is. Sommigen vinden dat naïef, maar het is juist wijs. Maak je eigen keuzes, kies je eigen weg, focus op wat je een goed gevoel geeft en wat je blij maakt. Laat je vooral niet van de wijs brengen door dat wat je waarneemt om je heen, het mag dan een ‘spiegel’ zijn, het is ook al verleden tijd! En NU, op dit moment, kan je je eigen belevingswereld inkleuren met meer Licht & Liefde en al het moois dat je wenst. Jij bent degene die de de energie ‘bestuurt’ en vorm geeft. Je gedachten zijn daarbij van invloed, ze laten meer of minder Liefde en Licht doordringen. Dat is een keuze, een beslissing. Stel je open voor het hoogste, mooiste en prachtigste en verspreidt dat, op je eigen manier. Jij bent degene die het Licht de wereld in maneouvreert, waarheen je maar wil. Het Licht is altijd sterker. En hoeft zich niet aan te passen aan alles wat ‘geen liefde’ is. Wees jezelf betekent: Wees je eigen Licht, wees de Liefde die je bent. En zo heb je vanzelf invloed op de wereld om je heen, zonder dat dat een strijd hoeft te worden. Weet dat…

Waar je je aandacht op richt, daar ga je mee ‘resoneren’, dus maak verstandige keuzes. Wie rijk wil zijn kan beter focussen op welzijn en plezier dan op drama’s en tekorten en ellende in de wereld. Wie anderen gelukkig wil maken, zal eerst zelf gelukkig moeten zijn, andersom gaat het niet werken. Wie in Liefde wil leven, zal zichzelf eerst lief mogen hebben, de Liefde Zijn die je bent, de Liefde toelaten in je Leven…. het begint in je eigen hart.

Mocht je niet weten hoe… alles is INTENTIE. Intenties zijn in staat zichzelf waar te maken, sta ze toe zich te ontvouwen. Beperk jezelf niet met te gefixeerde ‘wensen’, laat God of het universum z’n gang maar gaan, sta open voor wat er dan naar je toekomt… beter dan je zelf ooit had kunnen bedenken. Alles wat goed is voor jou en voor de wereld om je heen, alles wat je ‘verheft’ en dichter bij je ziel brengt, je Zelf, de Waarheid van het Leven, gaat gemakkelijk en vanzelf…

Als je het toestaat, als je je verzet opgeeft (wat meestal ego betekent, angst en beperkende gedachten over jezelf of anderen), als je het Goddelijke toestemming geeft en meebeweegt….

Overgave is vertrouwen, weten dat alles zichzelf aan het bewegen is naar dat wat Licht & Liefde is, een Hoger Plan… voor jou, voor iedereen. Overgave is nodig om te kunnen ontvangen…

Laat het verzet van dezen en gene of van je eigen mind maar protesteren…. hecht er niet teveel waarde aan. Geef het niet zoveel aandacht als het misschien vraagt. Het dient je niet, het dient niemand.

Ik wens jullie veel Licht, Liefde en Vreugde & Vertrouwen… Overgave… en een WONDERVOL 2020!