Geloof & vertrouwen

Dankjewel dat je leest wat ik schrijf…

Ik hou van schrijven. Schrijven is mijn lijntje met mezelf, mijn ‘stroom’, mijn kanaal, mijn voeding en mijn ‘adem’ als het ware. Als ik goed op dreef ben, vergeet ik ook de tijd, vergeet ik dat ik aan het schrijven ben en stroomt het gewoon vanzelf. Heerlijk is dat. Ik denk dat dat voor iedereen geldt: Als dat wat door je heen wil stromen vrij z’n weg kan vinden, voel je je goed, lekker en stroomt alles vanzelf mee. Ik heb mezelf geleerd om daarin steeds meer vrijheid te nemen en te voelen, ook als ik filmpjes opneem. Vrijheid… misschien is dat vrijheid: dat door je heen laten stromen, vrij…. zoals het komt, komt het. Dat is het Leven. Het wil niet allemaal eerst beoordeeld en gecensureerd worden. Geef jezelf de vrijheid.

Mijn nieuwe boek is ook in wording, al weet ik nog niet helemaal waar het heen gaat. Maar dat is ook juist wel de charme. Dat is de charme van het hele leven misschien wel trouwens.

We zijn ook niet afhankelijk, alleen van onszelf. Hoe je je voelt hangt van jezelf af en van je gedachten ergens over. Hoe je denkt maakt uit – hoe je denkt over jezelf maakt heel veel uit. En we hebben allemaal onze eigen conditioneringen – om naar te kijken en om er iets van te leren. Het leven is een les, en als je de les begrepen hebt, wordt het een speeltuin, dan kan je ervan genieten. Dat waar je nog niet naar gekeken hebt, vraagt om aandacht. Als iets niet goed voelt is het (nog) niet in overeenstemming met wie je werkelijk bent. Het is ook de kunst om alles te waarderen en op waarde te schatten, alles gebeurt in overeenstemming met ‘je persoonlijke pad’…

Ook als het niet leuk is. Juist dat wil je iets vertellen. Het roept je terug naar jezelf, naar ‘de waarheid’ in jezelf. Soms is dat heel duidelijk. Als iets niet goed voelt, heeft dat je juist iets te vertellen.
Je hebt meer geloof en vertrouwen nodig. Dat geldt eigenlijk voor iedereen. Daar groeien we ook in, als het goed is. Geloof en vertrouwen maken het leven veel makkelijker. Geloof in je Zelf en vertrouw op je Zelf. Je Goddelijke Zelf wel te verstaan…

Geloof vooral niet al je gedachten, die houden je meestal af van je geloof en je vertrouwen. Ze houden je vaak gevangen in beperkingen, die juist overwonnen willen worden. Laat al je gedachten eens los… dat geeft je ruimte. En nieuwe inzichten. Vanuit een Stilte, diep in jezelf, kunnen nieuwe inzichten en ideeën opwellen. Voed dat in jezelf wat goed voelt, waar je blij van wordt.

Als je niet doet waar je gelukkig van wordt, blij van wordt, vanuit inspiratie aanwezig bent en ‘groeit’, zal dat je belemmeren. We hebben die groei nodig om ons lekker te voelen en blij te zijn. Dat je naar je ziel toe beweegt en je vrij voelt.

Zoek het ‘heil’ (de heelheid) niet buiten jezelf, maar in jezelf…

Veel mensen zien zichzelf niet in wie ze zijn. En veel mensen trekken zich veel teveel aan van wat anderen van hen vinden. Trek je vooral niets aan van wat een ander vindt. Wees gewoon lekker jezelf, dat is al helemaal goed. En dan kunnen anderen dat ook zijn, want daar nodig je ze toe uit als je jezelf bent. Blijf goed bij jezelf!

En als je in de spiegel kijkt en ziet – durft te zien – wat het je te vertellen heeft, lost het op.

Dat is het belangrijkste wat ik heb geleerd in mijn leven.

***

In dit filmpje een mooie channeling over geloof & vertrouwen: