Wat wel?

Er zijn mensen die klagen over andere mensen dat ze zo negatief zijn. Komisch toch? Ze hebben niet door dat ze op dat moment zelf ook negatief zijn. Vergeet niet dat je krijgt wat je verwacht. Dat je alles waar je de aandacht op vestigt dubbel en dwars terug krijgt. En… dat alles dus over jezelf gaat. Je kunt keuzes maken. Jij kunt beslissen waar je je aandacht aan besteedt.

Ben je bang dat deze of gene zich negatief zal uiten tegen je? Reken maar dat je dat dan ook krijgt. Vraag je eens af hoe het zou zijn en zou voelen als je een andere reactie krijgt. Stel het je eens voor. Leef je in, voel alvast hoe dat zal voelen… en kijk dan eens wat er gebeurt!

Heel wat mensen laten zich beïnvloeden door berichten op social media. Wat ik al jaren doe en wat jij ook kunt doen:  Wegklikken wat je niet bevalt. Waar je niet blij van wordt. Op die manier hou je alleen over in je tijdlijn wat je wel wilt zien. En daar krijg je dan meer van. Zo krijg ik elke dag heel veel goed nieuws te zien. Omdat ik een groep op FB heb gemaakt met ‘Goed Nieuws!’ waar inmiddels vele anderen graag aan bijdragen en mee voeden. Zo kan het ook.

Zo werkt het in het hele leven. Waar we aandacht aan besteden groeit. Als we ons gaan ergeren, ontvangen we meer van dat waar we ons aan ergeren. We hebben als mens de mogelijkheid om te kiezen waaraan we onze aandacht besteden. Vaak is het zo dat we een excuus nodig hebben om iets in onszelf niet aan te gaan – het is projectie van onze eigen onvrede die we dan weerspiegeld zien. Maak de keuze om je goed, blij en verheugd te voelen – no matter what. Het is niet afhankelijk van anderen of omstandigheden. Alleen van onszelf. Geef geen bestaansrecht / kracht en macht aan iets buiten jezelf wat je niet wilt voeden. Voed dat wat je wel wilt zien. Zoals St Germain zegt: Je kunt geen twee meesters tegelijkertijd dienen….. So… let go….. en kijk naar het licht! 

Soms zijn er mensen die menen mij te moeten wijzen op de ‘realiteit’. Don’t worry, ik ken de realiteit. Ik ben al jarenlang journalist en heb meer gezien van de wereld dan de gemiddelde toerist. Juist dat heeft me wakker geschud. Het houdt niet op te bestaan als je iets aankaart of er schande van spreekt. Ook niet als je er de opening van het Journaal van maakt of een politieke rel mee veroorzaakt. Integendeel. “Wat wel?” vroeg ik me af. Wat werkt wel? Hoe verander je iets? Het antwoord was de vraag zelf: Wat wel?

Kijk naar wat wel! Wat je wel prettig vindt of lijkt, wat wel goed gaat, wat je wel een goed gevoel geeft. Hoe het wel zou kunnen, hoe het wel werkt…. besteedt je kracht, energie en aandacht aan ‘wat wel’…. daarin ligt je kracht.  ‘Wat wel’ is vele malen krachtiger dan ‘wat niet’. Het werkt manifesterend.