Verhoog je vibratie! Jezelf verheffen is de wereld verheffen.

“As you think, you vibrate. As you vibrate, you attract.”
Abraham-Hicks

Een vibratie is een staat van zijn, die wel kan variëren.
Je trekt aan wat aansluit op je zogenaamde ’trilling’. Een hogere vibratie voelt beter, maakt het leven makkelijker en lichter en alles verloopt soepeler.

Hoe verhoog je je vibratie?

Dit artikel geeft een aardig overzicht. Ik zal het even samenvatten:

De universele wet van de aantrekkingskracht werkt zo dat je aantrekt wat je uitstraalt. Je gedachten en emoties hebben invloed op je vibratie, maar je kunt zelf invloed hebben op je gedachten – en daarmee ook op je emoties en je vibratie.

“Everything in life is vibration.” – Albert Einstein

In dit (nog interessantere!) artikel zie je een overzicht:
Met schuld en schaamte zit je in de laagste regionen, met plezier en vrede in de hoogste. Het is de kunst om steeds een stap verder te komen, vooral als je in de lagere frequenties terecht bent gekomen: Je kunt beter boos zijn dan bang of apatisch… bijvoorbeeld.
Het mooiste is, dat je met je vibratie invloed hebt op anderen, op de wereld.
En, hoera: Hoe hoger, hoe groter je bereik…!

Wat kun je doen om je vibratie te verhogen?

1. Dankbaarheid is de snelste manier. Je kunt geen angst of boosheid voelen als je dankbaar bent.

2. Liefde.
Stem je af op Liefde, aanwezig zijn vanuit je hart – dan vliegt je energie meteen omhoog…

3. Generosity (gulheid, vrijgevigheid)
Hebberigheid, het gevoel van tekort aan liefde, aandacht of geld, verlaagt je frequentie. Het omgekeerde werkt omgekeerd en brengt je dus juist wat je wilt. 🙂

4. Meditatie of ademwerk.
Hoe meer ‘waar’ iets is, hoe hoger het level/bewustzijn. Als je jezelf traint aanwezig te zijn in het moment, tril je meer in harmonie met de Waarheid. Verleden en toekomst zijn er slechts in de mind. Mediteren en/of bewuste ademhaling brengen je meer vrede, een beter humeur en helpen onmiddellijk om je vibratie te verhogen.

5. Vergeving
‘Blame’ (iemand of jezelf ergens de schuld van geven) heeft een lage ‘waarde’ – zie onderstaande spiralen – en als je dat kan omzetten naar vergeving, bevrijd je jezelf dus…

6. Voedsel / prana
Alles wat je eet is prana, levenskracht. Met vlees of ‘processed’ voedsel verlaag je je vibratie, want het is ‘dode’ energie. Organische producten, onbespoten groenten en fruit bijvoorbeeld, maken je lichter, stralender en meer ‘alive’.

7. Beperk alcohol en toxische stoffen
Het is een goed idee om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen als je helder wilt zijn, een goede spirituele connectie wenst en een gezonde blik op het leven.

8. Denk positief
Elke gedachte creëert. Wees je ervan bewust waar je aandacht aan besteedt en hoe. Want van de ene gedachte komt de andere en als je een bepaalde gedachte zo’n 17 seconden aanhoudt, begint ie zich te realiseren… Kies bewust positieve(re) gedachten, dat is de sleutel tot positieve verandering.

9. Voed je met…. ‘high-vibe’ muziek, tv, boeken en films (en goed nieuws!) Prana beperkt zich niet alleen tot voedsel wat je eet, maar ook alles wat je tot je neemt aan informatie is een vorm van voedsel. Het kan ‘upliftend’ zijn of juist het tegenovergestelde. Wees selectief…

10. Pracht & schoonheid
Omgeef jezelf met schoonheid. Het werkt en woont lekkerder in een mooie, opgeruimde omgeving, die passie en enthousiasme voor het leven uitstraalt. Licht en kleuren hebben invloed op je gesteldheid. Kunst kan je inspireren. Bepaalde kleuren (en geuren) kunnen kalmeren. Ruim op en creëer ruimte voor helderheid. Je omgeving heeft een groot effect op hoe je je voelt!

11. Wandelen / naar buiten
Zowel bewegen als buiten zijn is goed voor de vibratie. Het is goed om even weg te zijn van electronische apparatuur en om je te verbinden met Moeder Natuur. Zelfs een paar minuten, maakt al een verschil.

12. Relaties
Omgeef jezelf met mensen die je ‘verheffen’ in plaats van naar beneden halen.  Ga met mensen om die je een beter gevoel over jezelf geven, mensen die in je geloven en die net als jijzelf geïnteresseerd zijn in het resoneren op een hogere frequentie.

Dat kan een uitdaging zijn omdat je je juist bezig wilt houden met alle nood op deze planeet (dieren, mensen, natuur), maar weet dat je je beter bezig kunt houden met je eigen hogere frequentie, omdat dat meer positiefs teweeg brengt dan je ‘storten’ op problemen, zorgen maken en het gevecht aangaan met misstanden en ellende. Met een hogere frequentie heb je vanzelf al positieve invloed en je draagt meer bij aan het verhogen van het collectieve bewustzijn in de wereld. Hoe hoger je frequentie, hoe groter je bereik. Dit neem nog eens extra toe als je de krachten bundelt!

Jezelf verheffen is dus de wereld verheffen. Het is de enige manier om werkelijk bij te dragen aan de verandering, die je graag wilt zien…