Je goed voelen, no matter what…

Op het moment dat ik me niet lekker voel, chagrijnig, boos of ontstemd ben, zie je me niet, hoor je me niet en lees je me ook niet. Overigens is het niet andersom hoor 😉 Soms ben ik gewoon te druk bezig met andere dingen. Maar als ik eens ontstemd ben, wat mij natuurlijk ook wel eens overkomt, al ben ik van nature een optimist, ga ik aan het werk. Over het algemeen probeer ik te voorkomen dat ik vanuit negativiteit actie onderneem, iets deel met de wereld of energie in beweging zet. Dat heeft namelijk een negatief effect. Niet alleen op mijzelf, maar ook daar waar die ‘energie’ terecht komt. Vanuit een positieve mindset gaat alles makkelijker, beter en versterk ik automatisch ook dat in jou en anderen, wat kracht geeft. Licht en Liefde heeft Godzijdank meer Kracht en reikwijdte dan somberheid en negativiteit. En als we daarin de krachten met elkaar zouden bundelen, zag de wereld er heel anders uit.

Met de beste bedoelingen (waarschijnlijk) zijn veel mensen ontstemd en boos over wat er in de wereld gebeurt en aan het ‘vechten’ voor verbetering. Ja ja, dat deed ik vroeger ook en nu misschien nog wel, maar nu op een hele andere manier.  Het is net als met ‘wensen’ of bestellingen doen bij het universum: Vertel wat je WEL wilt, in plaats van wat niet. Richt de aandacht op dat wat je wilt versterken en wilt zien groeien en bloeien, op dat wat goed gaat, positief is en laat je niet misleiden of verleiden door alles wat daar niet mee in overeenstemming is. Want per ongeluk versterk je dan misschien wel juist dat wat je niet wilt en waar je niet blij van wordt.

Afgelopen weekend had ik zo’n ‘momentje’ van ontstemdheid en ik moet je zeggen: Ik kan ze slecht verdragen. Het verschil met me gewoon lekker en goed voelen is dan zo groot, dat het eigenlijk ondraaglijk is. Op zo’n moment weet ik dat het anders kan, alleen ik voel het even niet meer. Gelukkig heb ik dan wel de beschikking over al mijn ‘instrumenten’, grotendeels zelf ‘uitgevonden’, tegelijkertijd een combinatie van alles wat ik heb geleerd en opgepikt ‘onderweg’.
Wat altijd helpt is om te gaan bewegen, even lekker wandelen bijvoorbeeld en om te gaan schrijven. Vaak wil er wel even iets gezien worden, voor het kan vertrekken. Wat ook helpt is om in elke situatie naar de positieve kanten te kijken ervan. En wat ik weet is dat elke situatie leidt tot iets nieuws. Juist als er iets even helemaal vast lijkt te zitten, draagt dat de bevrijding ergens van in zich. Het wil alleen even ontdekt, gevoeld, gezien en vervolgens bevrijd worden. Meestal neem ik dan ook krachtige besluiten, juist omdat het zo voelbaar is dat dat nodig is om weer lekker verder te kunnen.

Elke lastige situatie is als een oester waarin een parel verborgen ligt. Die vind je pas als je de oester openbreekt. Die confrontaties zal je echt aan moeten gaan voor jezelf, dat kan niet anders. En dan breekt plotseling het Licht weer door. 

Nu kwam ik er opeens achter dat als ik me niet goed, lekker en mezelf voelde, dat dat altijd te maken had met anderen. Met de reacties of het gedrag van anderen, of beter gezegd: met mijn interpretaties daarvan. Want je kunt er net zo goed anders naar kijken. Hoe ik kijk of keek had te maken met mijn eigen blik, mijn eigen gevoeligheid op een bepaald punt. Het triggerde kennelijk iets in mij, een geniepig mechanisme, misschien wel goed om dat even te benoemen (wie weet herken je het wel): Alsof ik iets niet goed had gedaan, niet ‘goed genoeg’ was, afgewezen werd of kritiek kreeg of in elk geval iets op zou moeten lossen voor een ander. Allemaal vormen van ‘schuldgevoel’ dus, ofwel een te groot verantwoordelijkheidsgevoel en goedbeschouwd ook behoorlijk arrogant. Want waarom zou ik iets op kunnen of moeten lossen voor een ander? Waarom zou ik daar verantwoordelijk voor zijn? Maar erger nog: Waarom zou ik mezelf zo afvallen? Want dat is het eigenlijk als ik het gevoel heb dat ik iets niet goed doe. Waarom niet gewoon achter mezelf gaan staan en blijven staan en mezelf goedkeuren? Heb ik de goedkeuring van anderen nodig? Zolang dat zo voelt, zal je afwijzingen en commentaar krijgen, al is het alleen maar voor je eigen gevoel. Want lang niet altijd is dat ook daadwerkelijk zo, heb ik gemerkt. Meestal gaat het helemaal niet over mij. Maar als ik er gevoelig voor ben – en dat liet zich dus mooi even zien – dan nodig ik dat juist zelf uit!

Dit soort dingen wist ik natuurlijk allemaal allang, net zoals jij ze waarschijnlijk wel weet… Vooral als je het boek Eerherstel gelezen hebt, want dat gaat daarover. Het is een grote afrekening daarmee. Met dat idee dat wij als mens klein zijn en onmachtig en maar moeten gehoorzamen, doen wat anderen zeggen of willen en ons best maar doen om ‘goed genoeg’ bevonden te worden. Ja, ik wist het al en had er al mee afgerekend, maar toch… weer een diepere laag. En ook iets waar je jezelf voortdurend aan mag blijven herinneren. Want als je even niet oplet….

We maken ons op die manier afhankelijk van anderen en van wat er in de wereld gebeurt. Dat is het punt. Want dat is niet waar het om gaat. Als je het af laat hangen van anderen, ben je nooit gelukkig. Ja, misschien even, maar nooit lang. Het hangt namelijk van jezelf af! Mijn geluk en welbevinden hangt alleen maar af van mij! En als ik me goed voel, blij ben, tevreden, achter mezelf ga staan en in mijzelf geloof, beweegt de hele wereld met me mee. Maar daar gaat het niet om, het gaat over je goed voelen, no matter what. Of de wereld nou mee beweegt of niet, als je het maar goed hebt met jeZelf. En dat betekent: Afgestemd zijn op wie je werkelijk BENT.

Dat voelt goed. Want zijn wie wij werkelijk zijn….  voelt altijd goed. Dat voelt vrij, blij, ruim, liefdevol, vriendelijk, vol vertrouwen, vol potentieel, vol Licht en Liefde, ….

Zo zijn er dus ook gedachten die goed voelen of niet. De gedachten die goed voelen sluiten aan bij wie je werkelijk bent. Gedachten die niet goed voelen, vertellen je onwaarheden, meestal over jezelf. Van de ene gedachte komt de andere gedachte. Maar als je oplet kan je dus zelf je gedachten besturen. Je kunt een omslag maken in je denken. En je kunt jezelf een ander verhaal vertellen! Vertel jezelf dus een verhaal wat WEL goed voelt! Je bent het waard.

En laat die waarde dus niet afhangen van anderen of van wat je denkt dat anderen denken. Wees gewoon wie je bent. Dan ben je perfect! En je hebt het ook nog naar je zin in het Leven.

PS: Ik heb de bijeenkomst van zondag 28 april veranderd van opzet. Het is nu een ‘algemeen’ evenementje geworden met healing, intenties en bekrachtiging. Hooguit 8 personen. (Het filmplan, wat ik eerder noemde, ga ik op een andere manier aanpakken.)