Afstemmen op je ‘Inner Being’

Hier is weer een mooie quote van Eckhart Tolle – om ons even goed ‘bij de les’ te houden 😉

Accept – then act.
Whatever the present moment contains,
accept it as if you had chosen it.
Always work with it, not against it.
Make it your friend and ally, not your enemy.
This will miraculously transform your whole life.
Eckhart Tolle

Accepteer elke situatie alsof je er zelf voor gekozen hebt. Beweeg mee en verzet je er niet tegen. Maak er je ‘vriend’ van en niet je ‘vijand’. Dat zal je leven op miraculeuze wijze transformeren.

‘Ja,’ denk je nou misschien, ‘maar deze situatie heb ik toch echt niet gekozen, ik word hier niet blij van.’ Want zo denken wij mensen gewoonlijk. Maar wat nou als jouw ‘Inner Being’ daar anders over ‘denkt’? We maken in het leven voortdurend situaties mee, die ons kunnen ontstemmen, waar we niet blij van worden, waarover we ons opwinden of waardoor we van slag kunnen raken. Wat gebeurt er dan? Dan weet je heel duidelijk wat je WEL wilt. Je wens is geboren. En ‘Inner Being’ vraagt je om je af te stemmen op wat je WEL wilt, op wie je werkelijk bent, op wat je kunt creëren door je juist af te stemmen op het hoogste in jezelf. Op je Inner Being.

Als je weet wat je niet (meer) wilt, weet je ook wat je wel wilt. Je bent dat dan al aan het creëren. Door je vooral niet te verzetten tegen dat wat zich nu vertoont in je werkelijkheid, maar dat te zien als uitdaging en opstapje naar een betere situatie, een situatie die zich aan het ontvouwen is voor je, omdat dat beter aansluit op wie je werkelijk bent. Blijf dus afgestemd op je Ware zelf, waar je ook mee te maken hebt. Je hebt jezelf nodig, niet een ander. Situaties veranderen met je mee als jouw houding ten aanzien van jezelf verandert. Zoals de hele wereld verandert als jij vanuit Liefde en vertrouwen naar de wereld kijkt. Al je relaties verbeteren als jij vanuit zelfvertrouwen en liefde voor jezelf aanwezig bent.

Op dit moment ben ik het materiaal aan het monteren, wat ik vorige week gefilmd heb op het Inspiratium. Daar was Roy Martina en zijn verhaal is de moeite waard om te beluisteren. Het gaat over de invloed van de mind op ons leven. De manier waarop je denkt maakt uit voor je gezondheid, je genezing, je welzijn, maar ook op alles wat je maar wilt bereiken. Zelf is hij daar een goed voorbeeld van. Hij kon niet leren op school en programmeerde zichzelf door slapend te leren. Nu heeft hij allerlei meditaties opgenomen die mensen – al dan niet in hun slaap – kunnen beluisteren. Op die manier wordt het onderbewuste gereset. Het is dus niet op wilskracht dat je iets bereikt, maar door middel van affirmaties, visualisaties, door het herprogrammeren van het brein. Zo is hij onder andere 14 kilo afgevallen door naar een van zijn eigen afslankprogramma’s te luisteren terwijl hij sliep. Z’n relatie tot voedsel past zich daardoor ‘vanzelf’ aan. Om maar wat te noemen…

Wat je ook waarneemt in de wereld, wat zich ook vertoont in jouw leven, wat zich ook maar voordoet: het is maar tijdelijk en het is een uitnodiging voor je om Zelf, met jeZelf aan de slag te gaan en vanuit je eigen Kracht iets nieuws te manifesteren. En daarbij gaat het dan niet eens om het bereiken van dat gemanifesteerde, want daarmee maak je het weer afhankelijk van de buitenwereld. Het gaat er om aanwezig te blijven bij wie je werkelijk bent en je niet uit het veld te laten slaan door wat er om je heen gebeurt. Of niet gebeurt. Eigenlijk maakt dat niet eens meer uit. En dan kan je genieten van alles wat zich ontvouwt.