Liefde is Wijs

“Emoties zijn als water. Water dat stilstaat vervuilt, emoties die niet mogen stromen vervuilen je lichaam en geest. Laat zijn wat er is en observeer je emoties zonder oordeel. Wie het leven durft te voelen, zal uiteindelijk in staat zijn om ‘kosmisch’ te ‘zijn’.”

Dat las ik zojuist over de ‘dagenergie’ (wil je er meer over weten, zoek naar Tzolkin/mayakalender). 

Behalve mezelf, heb ‘ik’ de afgelopen week een aantal mensen geadviseerd en begeleid en zonder daarbij in detail te treden kan ik daar in het algemeen wel iets over zeggen, waar iedereen wellicht iets aan heeft. Die ‘ik’ die dat begeleidt, is de ‘I am’, waardoor ik me laat leiden en begeleiden, waar ik me op afstem en die mij antwoord geeft op elke vraag of situatie. Die I AM, die je ook je Ware Zelf kan noemen of God of het Goddelijke of…. de bron van wijsheid en Liefde. Liefde en Wijsheid gaan samen.

Liefde is Wijs, daar begon het mee, met dat inzicht, begin van de week (toen we hier in Utrecht ineens opgeschrikt werden door … ) Liefde is Wijs, weet wat wel en wat niet klopt, wat er nodig is, wat verlicht, wat verwarmt, geeft vertrouwen, ruimte, verzachting, Kracht. Ook die Kracht is zacht, is Liefde.

Vrijwel elke situatie die een mens als ‘probleem’ ervaart, bestaat alleen vanuit het angst-perspectief. Niet vanuit Liefde…
Allerlei negatieve gedachten, wilde speculaties, paniekreacties, overspannenheid, stress, woede, zorgen, drama’s, gevoelens van teneergeslagenheid of eenzaamheid, depressiviteit, ergernis, alle karmische patronen, die ik in het vorige bericht noemde (zoals slachtofferschap, schuld, schaamte, arrogantie, haat, geweld, jalouzie en (voor)oordelen) – overal zit angst achter. Angst is onze vijand. Het is niet wie we zijn. Maar de angst wil wel worden aangekeken. En als je hem ziet, kan hij vertrekken.

Alles gaat over gevoel, je gevoelens erkennen, onder ogen zien, niet ontkennen, niet wegstoppen, niet negeren en toedekken, maar erkennen en laten (door)stromen. Precies wat zo mooi in de tekst hierboven wordt aangegeven. Hou je niet in om te voelen wat je voelt, geef het een uitweg. Durf te zeggen wat je te zeggen hebt, durf te huilen, maar ook te lachen. Zoek een creatieve vorm om je gevoelens vorm te geven, hou je niet in….. Je mag er zijn, alle aspecten willen geleefd en doorleefd worden.

En wie denkt dat dat niet ‘spiritueel’ is, omdat je altijd maar ZEN zou moeten zijn en dus in vrede en kalmte aanwezig, vergist zich. Er is veel onderdrukt, wat tevoorschijn wil komen en dat is alleen al zo omdat we het onszelf en elkaar niet toe hebben gestaan te voelen wat we voelen. Omdat we er meteen allerlei oordelen aan verbinden, wat helemaal nergens voor nodig is. Je verdiept meer en meer je Zelf door wel te voelen, je eigen ballast op te ruimen, jezelf serieus te nemen, naar je gevoel te luisteren. Je verdiept je spirituele beleving juist daarmee. Omdat je steeds meer ruimte krijgt, je voelt je steeds vrijer. Je bevrijdt jezelf van oude ballast. En dan voel je steeds meer Liefde, steeds meer Kracht en steeds meer Vrijheid.  Moed ook om vanuit je eigen Waarheid te leven en te spreken en te reageren op anderen.

Het maakt uit vanuit welk gevoel je leeft en handelt. Want vanuit angst en paniek creëren we nog meer van dat. Vanuit vrede en Liefde lossen we van alles op. Nemen we de juiste beslissingen. Vanuit angst kan je geen goeie beslissingen nemen.

Wat ik aan iemand schreef, in antwoord op een bepaalde situatie – geldt voor veel situaties, daarom deel ik het hier even (zonder details):

Blijf in je hart aanwezig. Je hart weet. Dat is wat je zelf te doen hebt: Keuzes maken vanuit je hart, vanuit je kracht. Niet vanuit angst en onzekerheid. Neem pas een beslissing als je je goed voelt.
Als je in je hart voelt dat je weet wat. De ‘kleine’ mind weet dat niet.
Vanuit angst keuzes maken leidt niet tot het gewenste resultaat.
Daar zit niet de goeie energie in om het succesvol te laten zijn.

Zoek dus eerst – elke dag – een goed gevoel op in jezelf. Werk vooral aan het je goed voelen, innerlijke rust en vertrouwen. Laat los als je het niet weet. Je hoeft niet alles te bedenken. De mogelijkheden dienen zich aan, verrassend en beter dan je had durven dromen, als je los laat. Als je ophoudt met ‘paniekdenken’, als je het als het ware overgeeft aan het oneindige wijze bewustzijn, wat je de God in jezelf kunt noemen of kunt zien als DE ENIGE BRON van wijsheid en leven. Alles wat je te doen hebt is daarop afstemmen, voortdurend. Vertrouwen vragen. Rust vragen. Liefde en Kracht vragen.

Het gaat over de Liefde voor jezelf, in jezelf, je vrij voelen, ontspannen. Maak daar je nummer 1 opdracht van. Als je je goed voelt, beter, voel je verruiming, kunnen de oplossingen naar je toe komen. Dan voel je heel duidelijk ‘JA’ bij dat wat goed is.
Geef je twijfels en onzekerheden opdracht om te vertrekken.
Vraag je eigen WARE Zelf om de leiding te nemen.

De werkelijkheid zoals die zich voordoet is een reeds gemanifesteerde werkelijkheid. Maar dat hoeft niet te blijven. Hij blijft alleen als we hem erkennen en er bang voor zijn. Dan blijft-ie bestaan.

Er is een nieuwe werkelijkheid die zich nu wil manifesteren. Die kan tevoorschijn komen als je hem toelaat. Zeg er ‘ja’ tegen. Laat hem binnen. Door te ontspannen, door te mediteren, alles te neutraliseren in je ‘mind’ en rustig en kalm te blijven.
Geef het nieuwe de gelegenheid zich te vertonen door meer vertrouwen te hebben, het is zich aan het regelen en aan het oplossen. Het beweegt met je mee. Hoe meer ruimte je voelt, hoe meer ruimte er is.

Blijf in het HART aanwezig. Geef alles wat je niet meer nodig hebt opdracht om te vertrekken. Geen discussies, blijf in je rust en vrede aanwezig!

Als je dit een dag of 10 consequent volhoudt, zal je zien: Wonderen voltrekken zich.

Wees ondertussen heel lief en zacht voor jezelf.
Huil alles wat er te huilen valt eruit, laat los….
En voel hoe je gesteund wordt.
Van binnenuit….

Vertrouw! En blijf kijken naar: WAT WEL!