Dualiteit verheldert….

Welkom in 2019! Hoe is het met jullie? Ik hoop dat je alle feestdagen goed doorstaan hebt, er ook nog van genoten hebt en rustig het nieuwe jaar in gegleden bent. Het is maar een moment, wat een heisa wordt daar eigenlijk van gemaakt…

Wij – de katten en ikzelf – zijn hier langzaam aan het herstellen van al het geweld rond oud & nieuw. Wat een aanslag was dat. Van mij mag het per direct verboden worden, al het vuurwerk. Los van alle grote incidenten, waarover men het heeft, was de herrie immens. Erger dan anders. Vermoedelijk heel veel illegaal vuurwerk. Zoals mooie muziek een harmoniserend effect heeft op het lichaam en het brein, wat ook bewezen is, zo heeft dit een enorm schadelijk effect. Ik hoop het nooit meer mee te maken en heb me voorgenomen om volgend jaar – met katten en al – elders te gaan bivakkeren.

Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar was om mijn innerlijke rust en vrede niet te laten verstoren. Nou, daarin werd ik dus meteen even flink op de proef gesteld. Be careful what you wish for…

Het is niet gelukt. Maar wat me wel duidelijk werd is dat je dat ook niet hoeft te ontkennen. Als je naar je gevoel luistert, hoort dat er ook bij. Vanuit iets wat je niet meer wilt, ontstaat een hele duidelijke wens en dat is iets om op te focussen. In feite is mijn wens alleen maar kracht bijgezet. En zo’n diep gevoel, de behoefte aan rust en vrede, heeft wel kracht. Dat kan zich dan gaan manifesteren. Als je weet wat je niet meer wilt, weet je ook wat je wel wilt. En dan is het de kunst om daar vervolgens op te focussen. En er op te vertrouwen dat dat zich dan gaat manifesteren. Dat vertrouwen is nodig om de achterliggende angst te neutraliseren. Om te ontdekken dat je die manifestatiekracht hebt. Zolang er angst en twijfel meespeelt op de achtergrond, werkt dat nog averechts. Het doel zal zijn dat het vertrouwen in onszelf groeit. En het vertrouwen in onze gezamenlijke kracht. Laat je niet uit het veld slaan… Laten we de krachten bundelen, gezamenlijk intenties sturen en vanuit onze eigen kracht een ‘nieuwe wereld’ manifesteren, met rust, vrede, harmonie, liefde, respect voor de dieren en de natuur, het milieu en onszelf. Ook ons eigen lichaam heeft behoefte aan al die aspecten.

Wat ga jij doen om je optimaal te voelen dit jaar? Wat ga je doen om in balans te blijven? Hoe ga je voor jezelf zorgen? Maak er een prioriteit van, want als je je goed voelt is er vanzelf balans, vrede, harmonie en gaat alles makkelijk en vanzelf. Dan wordt het leven een aaneenschakeling van mooie verrassingen, dan kun je er ook zijn voor anderen op de beste manier – vanuit je kracht en vanuit vreugde. Het is absoluut niet egoïstisch om eerst goed voor jezelf te zorgen, het is nodig. Alles begint in jezelf.

Hoe dieper je geworteld bent in jezelf, hoe krachtiger je bent. Hoe meer vrede je in jezelf ervaart, hoe groter de reikwijdte van jouw vrede is op je omgeving en op de wereld. Blijf jezelf trouw en laat je niet meeslepen door dat wat je probeert uit je kracht te halen. Blijf jezelf trouw en luister heel goed naar jezelf en je eigen gevoel.

Ik heb in dit nieuwe jaar al een paar ‘proeven’ gehad en juist door die gigantische verstoring van de rust en de vrede, wist ik ook precies waar ik ‘nee’ tegen moest zeggen. Dus de tegenstelling werkt verhelderend. Dat is het ‘voordeel’ (ahum…) van de dualiteit.

Hier zie je ook de tegenstelling… in twee heel verschillende filmpjes. Wel grappig, je ziet het ook: Donker en licht. Je kunt ook alleen naar de tweede kijken hoor 😉 Dat is beter voor je… Er zit ook een mooie ‘oefening’ in aan het eind.