Meesterwerk

Je eigen gedachten waarnemen, bijsturen en beheersen is meesterwerk. Het blijft opletten, het blijft vragen om aandacht, je bent er nooit mee klaar. Want als je even niet oplet, kan er weer iets insluipen wat je niet dient… ‘Je moet je eigen mind in de gaten houden als een kleptomaan, die door je huis struint,’ zei White Bull eens, ‘Als je even niet oplet, pikt ie weer wat in.’

Gedachten zijn niet ‘van’ ons, ze komen en ze gaan, ze hangen soms in de lucht, ongemerkt pik je ze soms op. Vaak zijn ze ook oud en omdat ze maar herhaald zijn, ben je ze gaan geloven. Maar gedachten zijn maar gedachten en je hoeft er geen enkele waarheid aan toe te kennen. Als ze je niet bevallen, kies dan andere gedachten. Laat los wat je niet meer dient!

Want gedachten die je herhaalt, hebben invloed. Waar je in gelooft – bewust of onbewust – gaat zich waarmaken. Gedachten hebben invloed op hoe je je voelt. Het is een kunst om te ontdekken welke gedachten je beperken en dwars zitten, want het gebeurt veelal onbewust. Daarom vraagt het onderzoek, zelfonderzoek, om te ontdekken welke oude overtuigingen jou allerlei gedachten bezorgen waar je niet zo blij van wordt. Schrijven helpt daarbij. Daarmee kom je ze tegen en als ze gezien zijn, kun je ze herschrijven. Ook dat wil herhaald worden, want oude gedachten (overtuigingen) kunnen zeer hardnekkig zijn, net als de meningen van anderen, waar je net zo min iets mee hoeft. Tenzij ze je wel bevallen natuurlijk 😉

Je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor bevredigender gedachten, gedachten die je gerust stellen, waar je blij van wordt. Je kunt jezelf een ander verhaal vertellen. Op elk front. Of het nu gaat over jezelf en je eigen mogelijkheden, of het gaat over relaties, werk of liefde, je gezondheid, je uiterlijk, je persoonlijke ontwikkeling of over andere zaken, kies gedachten uit die goed voelen! Voel of het je tevreden stemt of niet. Begeleid jezelf daarin. Want als er iets is waar je je zorgen over maakt, zal je niet in een keer het tegenovergestelde ‘geloven’. Maak het eerst neutraal (die heb ik van Abraham Hicks).

Het vraagt creativiteit, aandacht en oplettendheid. Stem je gedachten goed af op wat goed voelt voor jou. En blijf vooral in het nu. Want alle zorgen, alle angsten en alle onzekerheden gaan nooit over nu. In het nu aanwezig blijven voorkomt ‘ontspoorde’ gedachten. En in het NU kun je jezelf een ander verhaal vertellen. Waardoor je meteen ook een ander verhaal creëert voor de toekomst.

Wat daar enorm bij helpt is kijken waar je NU dankbaar voor bent. Dat waarderen wat er nu is!

 

Meesterschap ontwikkelen? Jezelf goed bij ‘de les’ houden? Inzicht krijgen in je oude patronen en de universele ‘misverstanden’ die ongemerkt nog zoveel invloed hebben? Lees dan EERHERSTEL, een nieuw begin. Het biedt je alle handvatten om je hiervan bewust te worden en te blijven, je eigen verhaal te herschrijven en meer in het NU, in vrede en tevredenheid te leven. Het zal je verrijken en sterken in je eigen kracht en mogelijkheden! I promise you… 

Ik vertel je niet alleen hoe je het zou kunnen doen, maar geef ook allerlei voorbeelden, inzichten, eenvoudige methodes en combineer dat met mijn eigen ervaringen. Voor veel mensen is het een feest van herkenning en erkenning. Eerherstel voor je ZELF, je Ware Zelf. Je blije, wijze, liefdevolle en gevoelige Zelf, die gehoord, gezien en erkend wil worden!