Laat je het toe?

Laat ik je een handje helpen met ontdekken hoe alles je spiegel is en over jezelf gaat. Tenslotte ben ik daar zelf ook bij geholpen, om dat in te zien en het verandert je leven, maar ook de wereld. Stel je eens voor dat we daar allemaal onze eigen verantwoordelijkheid voor zouden nemen! Dan zou de wereld er totaal anders uitzien. Er zou niet meer gevochten worden, alles zou zich makkelijk oplossen en het leven zou een feest zijn. We zouden echt genieten met elkaar en van elkaar en alles wat we deden met heel veel liefde en plezier doen. Wat een ander leven!

Die kant gaan we op. Maar er is nog wel wat werk te doen! Van de week bedacht ik me: Ik ben niet klaar voordat er vrede en vreugde is in de wereld… Is dat mijn taak dan? Ja, want als ik het waarneem… Toch is er al wel heel veel verbeterd en er is heel erg veel in beweging. Dat is het allergrootste nieuws, die gigantische omslag die we aan het maken zijn. Nog lang niet iedereen is zich daarvan bewust, maar toch gaat het hard. Steeds harder. Want hoe meer mensen de simpele formule ontdekken dat alles een weerspiegeling is van je eigen beleving, hoe meer mensen er bezig zijn de wereld op te schonen en te transformeren.

Mijn simpele boodschap is: Neem het waar en het kan oplossen. Daartoe geef je namelijk zelf de opdracht. Ontdek die kracht die je in je hebt. Maak er gebruik van. Het lucht op, lost op en brengt vreugde, Liefde en vrede. Precies wat we nodig hebben!

Okee, hoe doe je dat? Waar begin je? Bij wat je nu bezig houdt! Wat is het waar je je druk over maakt? Wat is je overheersende gevoel? En wat nou als dat niet over een ander gaat, maar alleen maar een spiegel is die jou iets laat zien? Voor je het weet ga je dan oordelen en omdat je een oordeel hebt, wil je er niet naar kijken. Je keurt jezelf af of je keurt liever die ander af. Maar als er nu eens niets af te keuren valt? Als je het alleen maar waarneemt? Je erkent wat je voelt, je kijkt ernaar en je kiest! Je kiest of je het los wil laten, of het weg mag, of het mag worden opgelost en je bepaalt wat je wilt. Hou je het in stand of laat je het zich ontvouwen zoals het zich wil ontvouwen?

Als je het zich laat ontvouwen, beweegt het altijd naar meer Licht en meer Liefde. Het kost zelfs moeite om het in stand te houden. Dat hoeft helemaal niet. Dat doen we vanuit angst, vanuit niet-vertrouwen. Dus je vertrouwt op iets groters. Ja. Op een universele kracht, de Goddelijke kracht. Maar wij zijn degenen die die ‘besturen’, ofwel toelaten ofwel tegenhouden. Hou het gewoon niet tegen… that’s all.

Voorbeeldje? Stel je voor, het gedrag van een ander waar je je aan ergert, laat je een deel van jezelf zien. Stel je eens voor dat jij dat bent. Dat wil je natuurlijk niet, dat klopt, want dat is ook waar je niet naar wil kijken. Toch… als je eerlijk bent naar jezelf, kan je het waarnemen, maar je kunt jezelf ook vergeven. Het is je onbewuste deel. Misschien ben je in je vorige leven wel die vervelende baas geweest waar je zelf nu zo’n moeite mee hebt. Misschien heb jij je wel net zo onhebbelijk gedragen in een ander leven als die intolerante buurman of laat het slachtoffergedrag van je vriendin wel precies zien wat je van jezelf niet wilt zien, maar wat wel ergens in je leeft. Alles gaat over jezelf. Jouw waarneming is van jou. Jouw gevoel is van jou. Het zegt niks over de ander.

Aan de ene kant is dat geen fijne boodschap natuurlijk, maar aan de andere kant is het goed nieuws. Want je kunt het dus zelf veranderen. Het zijn allemaal maar rollen die we spelen, ervaringen die we opdoen. Met elkaar. Met als doel dat we onszelf leren kennen in wie we echt zijn. We kunnen door elkaar ontdekken dat we al die aspecten in ons hebben, die we tegen komen. Op die manier kunnen we leren in Liefde te leven in plaats vanuit angst. Alle angst wil Liefde worden. Probeer het maar eens: Geef het die opdracht. En zie wat er gebeurt!

Het boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’ helpt je bij dit proces, ik maak het je makkelijk. Waar ik zelf tien jaar over heb gedaan, kan voor jou veel sneller gaan. Hier kan je het boek bestellen!