SAMEN STERK


De formule is simpel: Schrijf op wat je wenst, beoogt, WEL wil (ipv niet). Dat deden we al jaren met ‘Herschrijf je eigen leven’, het betekent eigenlijk: Herschrijf je verhaal. Herschrijf het verhaal wat je jezelf voortdurend vertelt in gedachten, wat je anderen ook vertelt en maak er een wenselijk verhaal van en kijk dan eens wat er gebeurt! Wonderen….

Bij elke intentie die je opschrijft verandert je eigen beeld van een situatie. Je verlegt de aandacht. Dat is de essentie: Richt je aandacht op wat wel. Het is slechts onze mind, die beter ‘afgericht’ moet worden, in de gaten gehouden moet worden, betrapt en bestuurt. En zo besturen wij, zo creëren wij zelf. Verleg de aandacht. Kies de andere weg, die van de ruimte, die van de mogelijkheden en oplossingen, die van de kracht en de vreugde. Het werkt. En dat is wat iedereen zelf kan ervaren, ook zelf zal moeten doen, want geen ander kan voor jou die keuze maken. Je bent zelf degene die de leiding heeft.

Daar ging het over afgelopen zondag op de Happy View dag en dat bedoel ik ook met Eerherstel. Zelf de leiding nemen, jezelf erkennen in die kracht. Het is onze eigen kracht. Dat mogen we nu allemaal gaan ontdekken. En het leuke is, daarom ben ik zo opgetogen de laatste tijd, dat het werkelijk zoden aan de dijk zet om dat gezamenlijk te doen! Dat versterkt enorm.

Wij zijn ondertussen ook aan de slag gegaan met een intentiegroepje, de intentiefamilie volgens het concept van Lynne Mc Taggart en elke dinsdagavond hebben we via de skype een gezamenlijke intentiesessie. Verschillende mensen vertelden dat ze het ook elke dag zelf nog even doen, wat ertoe leidt dat het een gewoonte wordt. Dat is helemaal mooi!

Iedereen wordt er blij van. Want wat er gebeurt is dat we een denkbeeldige kring vormen, bepaalde personen in het midden zetten om de intenties op te richten en dan vormt zich een grote lichtbol, die zich uitbreidt. Om ons heen, boven, onder, achter ons… Zo werkt het. Het eerste resultaat – we zijn vorige week pas begonnen – is dat we er zelf heel erg blij van worden en dat het enorm sterk voelbaar is, die gezamenlijke kracht. Meer dan wij allen hadden verwacht. Met andere woorden: Ik kan het je aanraden! Vorm ook zo’n groepje in je eigen omgeving.

Er zijn zoveel mensen, die al veel te lang alleen aan het ‘ploeteren’ zijn geweest… Er zijn ook veel mensen die al heel erg veel hebben gedaan en doen aan bewustwording, maar dit is nu de volgende stap: Doe het SAMEN! Dat is de schakel, die vaak nog ontbreekt. Gevoelige mensen hebben de neiging om zich af te schermen, maar besef dat je je daarmee dan ook afsluit voor hele waardevolle ondersteuning. Het is een stap in de richting van meer vertrouwen en is het openen van ons hart niet precies waar het allemaal om gaat?

Zelf heb ik mogen ervaren hoeveel het doet als de intenties ergens op gericht zijn, omdat ‘mijn intentiefamilie’ zaterdag even de dag van zondag alvast in het licht had gezet. Er viel een last van mijn schouders! Terwijl ik nog 100.000 dingen ‘moest’ voorbereiden en regelen, voelde ik een enorme rust over me komen en kreeg ik er echt heel veel zin in. Geen stress meer, alleen nog maar vertrouwen! En alles kwam op z’n pootjes terecht. Heerlijk!

Ik heb hier inmiddels ook weer een nieuwe blauwe schaal staan, die gevuld kan gaan worden met nieuwe briefjes. Ook dat werkt. Het kan op zoveel verschillende manieren, àls we het maar doen. We, samen dus. Ondertussen maakt het iedereen heel erg bewust van de essentie: de keuze die je hebt, de omslag, die je kunt maken in je gedachten, in je focus. Ik nodig jou ook uit om je wensen op te schrijven en ja, stuur ze maar door. We gaan ermee aan de slag!

Gisteren heb ik voor het eerst ook wat witte papiertjes meegestuurd met het boek, die teruggestuurd mogen worden. Ook in het boek zelf is er trouwens ruimte voor het opschrijven van je eigen wensen en dromen. Op het laatste moment heb ik dat hoofdstuk erin gevoegd, niet wetende, nog niet beseffende hoe dat ook een gezamenlijke kracht zou krijgen. We versterken elkaar, ook op die manier!

Dankzij het verhaal en het werk van Lynne Mc Taggart is me duidelijk geworden hoeveel – zelfs meetbaar! – effect het heeft. Dankzij Lydia Jacobs, die in België met de Ho’oponopono werkt en iedereen uitnodigt namen of situaties door te geven voor in de schaal, gingen wij ook aan de slag met een schaal. En die voegden we vervolgens weer samen in een schaal afgelopen zondag. En dat zullen we een volgende keer weer doen. Tot de hele wereld gelukkig is…

EERHERSTEL! Eerherstel van wie wij werkelijk zijn, van onze dromen en verlangens, van onze mogelijkheden, eerherstel van onze gezamenlijke kracht.

“Je doet het samen,” ik herinner me nog goed dat dat de conclusie van mijn vader was aan het eind van zijn leven. Ik heb het in mijn oren geknoopt. Zijn laatste boodschap.