Alles is aan het transformeren.

Terwijl ik het over heb, gebeurt het…

Misschien herken je het wel, wat ik vertel in dit filmpje (7A) over het ‘oneigenlijke schuldgevoel’ en dat je de klok er op gelijk kunt zetten dat als je net lekker bezig bent, er weer iets gebeurt dat je aandacht wegtrekt. Ik had het er nog niet over gehad of ja ja… de storm barstte los. En zo is er altijd wel wat. De kunst is echter om dat allemaal waar te nemen en je er niet te van te laten weerhouden te doen wat je te doen hebt, door te gaan, je koers goed voor ogen te houden en in het oog van de orkaan te blijven. En ondertussen doe je wat je te doen hebt of wat de situatie van je vraagt, maar je laat je niet omver blazen!

Het volgende filmpje (vlog7B) stond nog niet eens online toen ik al werd benaderd door iemand of ik een filmpje zou kunnen maken. Aha, oja, zo werkt dat dus!
Dat weet ik al, maar het blijft leuk, zulke verrassingen. En het blijft opletten! Elke dag opnieuw. Want eigenlijk heb je alles zelf ‘besteld’ door er de aandacht op te richten, het uit te nodigen met je aandacht of soms onbewust, met je angsten. Vooral ongemerkt bestellen we van alles. En ‘ongemerkt’ gaat het ook nog het makkelijkst.

Alles waar ik het over heb in het boek, zie ik weer voorbij komen, maar nu zie ik hoe het z’n werk aan het doen is. In een wijdere kring, als het ware. Eerst in mij, toen om mij heen, nu iets verderop, ook bij mensen die ik helemaal niet ken.

Uit het ‘niets’ komen ineens allerlei vragen en kwesties en ik ben blij dat mensen mijn hulp en advies vragen, want daarmee kan ik het een handje helpen te transformeren. Er wil altijd iets gezien worden, wat het ego niet wil zien (want die wil gelijk krijgen…) en ik heb me er ondertussen redelijk in bekwaamd dat wel te benoemen en duidelijk te maken, zonder dat hele gevecht met het ego aan te gaan. Als mensen het niet ‘ergens’ zouden willen horen of weten, zouden ze niet bij mij terecht komen, denk ik dan maar. Hierin ontdek ik dat de laatste restanten ‘oneigenlijk schuldgevoel’ opgeruimd worden.

Het zijn stuk voor stuk interessante onderwerpen en verhalen om het over te hebben, maar dat ga ik niet doen. Ik verzamel voorbeelden en ontdek patronen en daar heb ik het dan later wel weer eens over en dan kan iedereen daar z’n voordeel mee doen.  Want wat ik ook denk is dat alles over ons allemaal gaat.

Daarom is vooral dit belangrijk om te onthouden nu: Hoe je naar de ander kijkt, heeft invloed. Het heeft invloed op jezelf en op de situatie, maar ook op die ander.