2018, een goed begin: Vertrouw op je ZELF!

Een goed begin! Het zonnetje schijnt, het is lekker rustig buiten. Wat een verademing die stilte! De bloesem aan de boom, waar ik op uitkijk vanachter mijn ‘inspiratieplek’ (ander woord voor werkplek) lacht me tegemoet. Deze boom trekt zich niks aan van de jaargetijden. Storm, regen, sneeuw… vuurwerk, de bloesem blijft gewoon lekker bloeien. Alsof ze zeggen wil: Trek je nergens iets van aan. Wat er ook gebeurt, blijf lekker jezelf, blijf vrolijk en durf te bloeien!

Er gebeuren wonderen, heel veel wonderen, de laatste tijd. Ik val van de ene dankbaarheid in de andere… dus ik verheug me enorm op dit nieuwe jaar. Dit wordt een jaar vol vreugdevolle verrassingen. Ze kondigden zich al aan. Ze lieten zich al zien, net als de bloesem…

En als me iets helder is geworden: Alles kan! Elke droom kan vervuld worden, elke wens kan uitkomen. Ik zal je verklappen: Het hangt niet van iets of iemand anders af, ook niet van de Goden of van de engelen of van het universum, alleen maar van jeZelf! Jij bent degene die het toestaat of niet, die het toelaat of niet, die er in durft te geloven of niet.

Wat wij te leren hebben is dat wij zelf zoveel zeggenschap hebben. Dat wij zelf het heft in handen hebben en de koers bepalen. Ik zie de meeste mensen ‘het’ nog af laten hangen van anderen of van iets buiten zichzelf. ‘God’ is niet buiten onszelf, het universum ook niet. Wat we te leren hebben is ‘Faith’, geloof in onszelf en onze eigen mogelijkheden. Wie met (een) Happy View naar het leven kijkt, zal zichzelf daarin ontwikkelen en dit jaar de vruchten gaan plukken. Want jullie bewegen met mij mee 😉

Ik heb nog iets geleerd: Laat de ‘rommel’ niet binnenkomen, laat de negativiteit (van anderen of van jezelf) buiten de deur. Als je vanuit Licht, Liefde en Vreugde leeft, verspreid je dat ook. Dat gaat vanzelf. Misschien is het ook jullie ervaring dat daar wel eens bot, lelijk, kwetsend, onwillig of niet begrijpend op wordt gereageerd. Het ego protesteert vaak enorm en verzet zich graag tegen al die positiviteit en zachtheid. Of dat nu het ego van anderen is of van jezelf, dat maakt niet uit. Het is angst. Het is je eigen angst die zich vertoont als je je daarvan niet bewust bent. Jouw angst voor de reacties van anderen bijvoorbeeld! Zie het en stuur het weg, laat het los, transformeer het. Dan word je er vrij van. Laat je niet triggeren, richt je aandacht op andere, mooiere zaken. Wees als de bloesem, trek je er niks van aan, blijf lekker bloeien!

Laat je niet klein krijgen, trek je niet terug, durf! Durf jezelf te zijn. Durf tevoorschijn te komen. Durf! Bevrijd jezelf van al die angst. Want als je er niet meer bang voor bent, als je erom kunt lachen, ben je bevrijd. En dan is er helemaal niets meer om bang voor te zijn! Ontdek die rijkdom!

Dit is de opmaat van het hoofdstuk ‘Rijkdom en Overvloed’ in mijn boek. Het is een door Inge gechannelde boodschap van WIJ. Voor iedereen die rijkdom en overvloed heeft gewenst in dit nieuwe jaar: knoop in je oren dat het over je innerlijke rijkdom gaat, over de vrijheid, het vertrouwen en het afrekenen met angsten. Vertrouw op je ZELF!