Wonderen in 2018!

Het einde van het jaar is een mooi moment om de balans op te maken. Schrijf eens op wat je niet meer nodig hebt, wat je achter je wilt laten. Waar je genoeg van hebt. Wat ruim je op?

Luister goed naar je gevoel. Welk gevoel heb je niet meer nodig?
Denk daarbij ook aan de karmische patronen: Schuld(gevoel) en schaamte (bv iets niet mogen van jezelf, denken dat het niet mag), slachtofferschap (het gevoel dat jou dingen overkomen en dat je er geen zeggenschap over hebt of het gevoel van afhankelijkheid), arrogantie (denken dat je het beter weet voor anderen bijvoorbeeld), (voor)oordelen, geweld (ook tegen jezelf, zoals jezelf bekritiseren en afkeuren), haat en jaloezie. Verklaar je bereid om alle karmische patronen los te laten (zelfs al weet je nog niet precies of je er ‘last’ van hebt, of het een rol speelt), want dan treedt het in werking. (In mijn boek leg ik dat allemaal nog wat uitgebreider uit), maar je bereid verklaren is stap 1. Dan ga je het zien en als het gezien is, kan het transformeren. Daarmee bevrijd je jezelf (en indirect ook je omgeving!) van allerlei oude patronen.

En dan ga je jezelf een nieuw verhaal vertellen. Als je het opschrijft, werkt dat bekrachtigend. Je kunt jezelf bijvoorbeeld gaan vertellen dat je gewaardeerd wordt, geliefd bent, je eigen waarde (nog meer) gaan zien, jezelf erkennen, je eigen waarde erkennen, je kunt jezelf wat meer vrijheid geven, de vrijheid om helemaal jeZelf te mogen zijn, om uit het keurslijf te stappen wat je jezelf had aangemeten bijvoorbeeld. Jij kunt kiezen, schrijf op wat je wilt! Alles mag.

Het hangt allemaal niet van anderen af, maar van onszelf. Oude gevoelens van teleurstelling mogen nu weg. Het oude gevoel van pijn, het gevoel er niet te mogen zijn, het gevoel van je best doen, maar niet gezien worden… Zulke oude gevoelens kunnen op de achtergrond een rol blijven spelen, zolang je ze niet gezien hebt.  Dan blijven ze onbewust ‘actief’. Ze creëerden zichzelf steeds opnieuw. Het oude herhaalde zich. Maar dat oude gevoel is nu gezien, gevoeld, doorleefd, erkend en in jezelf maak je de omslag.

Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Ik erken mijzelf. Ik waardeer mijzelf. Ik erken mijn innerlijke rijkdom, ik erken mijn taak en ik zie mijn eigen waarde. Ik voel mijn eigen waarde. Ik waardeer mezelf.” En dan komt de rest vanzelf. Dan gaan anderen jou dat terugspiegelen! Dan kunnen er wonderen gaan gebeuren. Want jij kunt het dan pas toelaten. Je kunt je er alvast op verheugen, het je voorstellen.

Dus: Wat laat je los in het oude jaar? Schrijf het eens op en versnipper het dan heel bewust. Wat laat je toe in het nieuwe jaar? Ook dat schrijf je op en dat bewaar je. Dat lees je elke dag door. Dan gaat dat werkelijkheid worden.

Op die manier maak je de omslag. Richt je aandacht alleen nog maar op wat wel, wat wil je wel? Zo maak je de weg vrij. Dan pas kan het allemaal naar jou toekomen. Jij bent degene die jezelf erkenning mag geven, mag waarderen, liefhebben! Dat doe je voor jezelf. Dat geef je aan jezelf. Niet naar buiten toe, maar naar binnen toe…. in jezelf.

Voel hoeveel ruimte dat oplevert….. en die ruimte gaat zich vullen met verrassingen, overvloed…. sta het toe. Geef jezelf toestemming, dat is de weg vrij maken.

Op de wonderen in 2018!

2 gedachten over “Wonderen in 2018!”

  1. Dank je wel voor “al het geschrevene ” ! Ik volg het op de voet…….dus loop graag in 2018 mee….en onderhand spaar ik voor Het Nieuwste Boek !

Reacties zijn gesloten.