Onze eigen waarde…

Pas als wij onze eigen waarde werkelijk zien, zullen anderen dat ook zien en zie je zelf ook de waarde van de ander!

Okee, tijd om even een momentje stil te staan bij de prijs van het boek. Sommige mensen schrikken ervan, laten ze me weten. En de meesten zeggen er dan bij “Dat ligt aan mij hoor, dat weet ik” en hoeven verder ook geen uitleg.

Toch zal ik het even uitleggen voor wie daar nieuwsgierig naar is. Het mag hoor, dat je ervan schrikt. Ik weet dat de gemiddelde prijs voor een boek lager ligt. Maar ik heb er een aantal goede redenen voor: Allereerst is het een dik boek en een heel mooi boek. Ontwerper Arnoud heeft er echt een kunstwerk van gemaakt. Dus het is allereerst al de kostprijs, die vrij hoog is.

Daarnaast lever ik liever een zo goed mogelijk boek, waar je echt iets aan hebt, maar waar je dan ook voor kiest. Ik heb liever dat mensen een bewuste keuze maken om het aan te schaffen en het dan ook  gaan lezen en er iets mee doen. Ik ben ervan overtuigd dat je er ook meer aan hebt als je daar bewust voor kiest.

Daarnaast heb ik al zoveel ‘gratis en voor niks’ geschreven, waar heel veel mensen al veel aan gehad hebben, dat dit me niet onredelijk lijkt. Het boek gaat ook veel verder en geeft nog meer inzichten en geheimen bloot. Die zijn mij veel waard en gooi ik dus niet zomaar ’te grabbel’.

Ook mijn persoonlijke verhaal ‘bescherm’ ik op deze manier een beetje tegen de alleen maar puur nieuwsgierigen daarnaar. Want daar gaat het nu net niet om.

Het gebeurt wel eens dat mensen voor een soort ‘consult’ komen en dan betalen ze voor een sessie van een uurtje zonder omwegen €70,- . In dat uurtje kan ik je toch echt minder bieden dan met dit boek, waar ik twee jaar aan gewerkt heb. Therapeutisch wil ik het trouwens niet noemen, want ik hou niet zo van die ongelijkwaardigheid. Die toon heeft dit boek ook niet. Ik maak je deelgenoot, neem je mee ‘op reis’ als het ware en ben met je in gesprek bij wijze van spreken. Je kunt jezelf er in herkennen. Of niet, wie zich er niet toe aangetrokken voelt, hoeft het ook zeker niet te bestellen natuurlijk.

Wat vind je jezelf waard? Misschien is dat wel de vraag. Nog niet eens zozeer wat dit boek betreft, maar in het algemeen. Ga je voor kwantiteit en vluchtigheid of voor diepgang en kwaliteit?

Last but not least gaat dit boek ook juist over onze eigenwaarde. Waardering voor wie we werkelijk zijn en wat we te bieden hebben. Eerherstel. Afrekenen met schuld. ‘Schuld’ is nogal een thema, ga maar na: Hoe vaak voel jij je niet – soms ongemerkt – schuldig omdat je iets zegt, wenst of doet of laat of vergeten bent of zou moeten? Hoe vaak denk je niet dat je niet ‘goed genoeg’ bent zoals je bent? De grote vraag die ik stel is: Waarom zouden we ons schuldig moeten voelen? Of verantwoordelijk voor anderen in plaats van voor onszelf? Ik reken in dit boek juist af met schuldgevoel, dat oude dogma, waar we mee opgezadeld zijn sinds Eva Adam die appel gaf en we het paradijs uit gejaagd werden…

En hoe doen we dat? Door onze eigen waarde te erkennen! Ik doe dat door zelf de waarde van dit boek te erkennen. En ja, dan heb ik liever dat  jij daar als eventuele lezer ook voor kiest, omdat je dan meteen ook die keuze al voor jezelf maakt. Alles begint bij onszelf…

Pas als wij onze eigen waarde werkelijk zien, zullen anderen dat ook zien en zie je zelf ook de waarde van de ander!

 

Lees hier het Happy  inter View over Eerherstel, een nieuw begin!