Relax & Enjoy

What’s going on?

Aan alle kanten worden we nu terug verwezen naar onszelf. Een interessant fenomeen, dat zich in allerlei vormen voordoet. Alle ‘onwaarheden’ over jezelf, die je geloofde, vertonen zich. Wil je daarin blijven geloven? Wil je daar aan vast blijven houden? Of zou je liever iets anders willen geloven?

Geloof je liever in de angst dan in je kracht?

Er is een remedie: Roep je kracht terug. Vertrouw op je eigen kracht. Eis je kracht terug. Zeg dat hij welkom is. En mag blijven…

Vertel jezelf een ander verhaal. Haal jezelf uit die beperkende gedachten, als die je helemaal klem hebben gezet. Je voelt dat het nodig is. In de ‘onwaarheden’ loop je vast….

Het zijn met name de ‘onwaarheden’ die je een slachtoffergevoel bezorgen. En daarin schuilt een vorm van verzet. Dat verzet zie je niet als je middenin het verzet zit. Maar zeg dan eens tegen jezelf: “Okee, ik geef mijn verzet op…” en zie wat er gebeurt. Laat dat hele verhaal eens los, waar je in gevangen zit. Dat geeft ruimte.

Ik zeg het een beetje algemeen, omdat ik de voorbeelden hier niet wil noemen. Maar de een is boos, de ander gestrest, weer een ander ziet het niet meer zitten, maar gelukkig zijn er ook een heleboel mensen juist wel blij en heel tevreden. Het verschil is misschien dat zij niet in gevecht zijn met zichzelf of met de zogenaamde ‘realiteit’… Ik zeg zogenaamd, omdat de realiteit op zoveel verschillende manieren bekeken kan worden. Je kan kiezen hoe je het bekijkt… en hoe je kijkt, maakt alles uit. Daarmee heb je invloed op je eigen realiteit en dat wat zich in je leven vertoont.

Deze richtlijn kan je hanteren: Als het niet goed voelt, dan vertel je jezelf niet het goede verhaal. Dus: vertel jezelf een ander verhaal, een verhaal wat beter voelt. (En laat de realiteit lekker voor wat het is, daar gaat het niet om! Het gaat om je gevoel en je gedachten ergens over want die bepalen hoe je je voelt.)
Schrijf het op, ga aan de slag, neem andere gedachten en focus op wat er wel is, waar je wel blij van wordt en waar je dankbaar voor bent. Dat helpt meteen.

Misschien heeft het ermee te maken dat de manifestatiekracht steeds sterker is, dat alles zich steeds sneller manifesteert. Gedachten zijn krachten… Waar we vroeger nog met een enorme vertraging te maken hadden, waarin we onze eigen ‘wensen’ konden bijstellen (of waar sommigen, ahum… ongeduldig van werden), gaat het nu gewoon razendsnel. Opletten geblazen dus!

Dat is helemaal geen slecht nieuws, want op die manier kunnen we dus ook heel snel iets bijstellen, bijsturen, er een heel ander verhaal van maken. Schrijven is een hele handige manier om je bewust te worden van je eigen ‘riedels’ en om ze om te buigen. Doe het gewoon. Val jezelf niet langer lastig met allerlei gedachten (of overtuigingen) die niet goed voor je zijn, omdat ze niet goed voelen. Je bent niet je gedachten! Ook niet je overtuigingen trouwens…

Begin er bijvoorbeeld eerst eens mee om jezelf te waarderen. Je bent goed zoals je bent. Je kunt het. Je kunt jezelf een ander verhaal vertellen. En ga daar net zo lang mee door (liefst schrijvend, want dan kan je al die gedachten veel beter disciplineren) tot het ook echt anders voelt. En geniet dan van dat nieuwe gevoel. Alles komt goed, als jij je verzet opgeeft daartegen….

Relax & Enjoy!