Herschrijven

Weet je wat ik voor je kan doen? 😉

Teksten schrijven, filmpjes maken, adviseren over teksten en filmpjes, of over hoe je iets aan kunt pakken als je een idee hebt, maar niet weet waar je moet beginnen. Try me 😉

Momenteel ben ik een boek aan het schrijven en wat ik daarin weer eens merk is hoe sterk de kracht van schrijven is. Ook daar kan ik je bij helpen: Het herschrijven van je eigen verhaal. (NB: Dat betekent niet dat je goed moet kunnen schrijven of dat het een boek moet worden). Het zijn vaak verhalen, die we onszelf vertellen, die zich maar blijven herhalen in onze realiteit en als we iets anders willen, is het zaak om onszelf een ander verhaal te vertellen. Daar is ‘Herschrijf je eigen leven’ op gebaseerd. Het werkt heel goed, kan ik je vertellen. Het helpt ook als er iemand met je meekijkt, omdat je je eigen blinde vlekken natuurlijk net niet ziet. En dat zijn precies de punten die nuttig zijn om te herschrijven. Een ander verhaal geeft een ander gevoel en een ander gevoel gaat een andere uitwerking krijgen, op die manier manifesteer je een andere realiteit, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.

Het zijn ook precies die dingen waar we vaak met een grote boog omheen lopen, die aangekeken willen worden. Durf je ze aan te gaan, kom je stappen verder. ‘Maak een Plan‘ is het vervolg op ‘Herschrijf je eigen leven‘, maar kan ook los gedaan worden. Bij de eerste deelnemers is al meteen een enorme omslag zichtbaar. Ze hebben inzicht gekregen in wat ze het liefste doen, zijn daar nu ook mee aan de slag, terwijl ze voorheen hun tijd aan allerlei andere dingen besteedden en het daarmee steeds bleven uitstellen bijvoorbeeld. Ook blijkt het tijdwinst op te leveren om niet alles voor een ander te willen regelen en te doen, wat helemaal jouw verantwoordelijkheid niet is. Zorgen maken en je bezig houden met problemen (met anderen bv) is volgens mij de grootste energievreter en tijdvreter. Die tijd kan je nuttiger gebruiken: Opbouwend, creatief, gericht op je wensen en dromen. Als je dat doet, merk je ook dat je energie krijgt, in plaats van moe wordt. Het is een groot verschil. En allerlei zaken waar je je eerder druk over maakte, lossen zich ondertussen ook nog vanzelf op, juist omdat je ze loslaat.

Veel mensen weten niet waar ze goed in zijn of wat ze willen, of ze durven de stap niet te zetten. Het is in feite een kwestie van gewoon beginnen, dan wijst de rest zich vanzelf. Ook het vaak nog ontbrekende vertrouwen komt vanzelf. Want als je eenmaal op het spoor zit van wat je echt wilt, groeit dat mee. Op een gegeven moment is er geen twijfel meer, maar ga je gewoon. Doe je gewoon. Dan ben je gewoon wie je wilt zijn en het loopt allemaal vanzelf. En dat is de bedoeling! Want dan wordt het pas echt leuk! 🙂

Mocht je een vraag hebben, mocht je een opstapje nodig hebben of duwtje in de rug, wees welkom!

Met het maken van filmpjes werken we op dezelfde manier: We vertellen jouw verhaal op een nieuwe manier. Wees alvast degene die je wilt zijn!