Pet your pet

‘Pet your pet’…. Wist je dat dat een aanbeveling is om je vibratie te verhogen? Vibratie verhogen, wat is dat? Nou, laat ik dat eens simpel verwoorden: Normaal gesproken hebben we een bepaalde trilling, alles is energie immers, dus wij ook. Laten we zeggen dat is 1000 (wat zomaar even een getal is, ik gebruik het puur voor het gemak). Als we ‘normaal’ functioneren zitten we dus op 1000. En dan bedoel ik dat we in harmonie zijn, vrolijk zijn, ons goed voelen en genieten. Onze normale staat van zijn! 🙂

Stel nu er gebeurt iets waardoor je uit je evenwicht wordt gehaald. Iets in de wereld, iets in je naaste omgeving, een conflict met iemand, iets waar je boos van wordt, bang van wordt of je zorgen over gaat maken… Dan keldert je trilling naar bijvoorbeeld 500 en misschien nog wel lager als je erg ontstemd bent. Daardoor voel je disharmonie, je voelt je niet lekker, het voelt niet goed. Het denken erover en je zorgen of boos maken houd je daarin vast.

‘Pet your pet.’ Dat kan je kalmeren en gerust stellen en doen ontspannen. Er zijn nog meer manieren natuurlijk: mediteren, yoga, wandelen, muziek luisteren, van alles is mogelijk… Door die ontspanning kan het weer herstellen, het wil weer gewoon naar 1000 toe bewegen. We willen ons gewoon goed voelen, nietwaar? Dat is een hele natuurlijke beweging, die ook zeker kan plaats vinden als wij niet vasthouden aan ons ‘probleem’ en ons er in vastbijten. Laat de bijbehorende emoties gewoon komen en gaan. Laat ze ontsnappen als een kurk, die onder water gehouden wordt. Want dat is wat er gebeurt met emoties als je ze probeert te ontwijken, ze worden onderdrukt en hebben daardoor meer impact op hoe je je voelt.

Je hebt die hogere of ‘normale’ vibratie nodig om alles zichzelf te laten oplossen. Wij zitten er doorgaans veel teveel bovenop met al onze behoefte om het te controleren en te beheersen. Vanuit ontspanning en vreugde gaat alles makkelijker en steeds meer vanzelf.

Nu is het zo dat onze vibratie behoorlijk verhoogd is de afgelopen jaren. De vibratie op aarde, het licht in onszelf, het ‘lift us up’ als het ware. Daardoor worden we steeds gevoeliger. Alles wat zich dan nog in die lagere vibraties bevindt, omdat we er aan vasthouden of het hebben opgeslagen in onszelf als ’trauma’s’, maar ook de diepe trauma’s in de wereld, pijnlijke ‘verhalen’ waar we aan vasthouden, komt knel te zitten. In zekere zin kan het niet meer blijven bestaan, het wil oplossen, meebewegen. Juist daarom roert alles zich ook. In het groot en in het klein.

Dat veroorzaakt juist weer extra angst, density, dichtheid. En van schrik kunnen we dan nog meer in de angst schieten en ons terugtrekken. Aan de ene kant wordt er des te meer vastgehouden aan het oude, zien we een beweging naar verdedigen en vasthouden aan het oude, aan de andere kant komt dit juist allemaal naar voren vanwege die hogere vibratie. Alles wat nog niet overeenkomt daarmee knelt en wil los. Net zoals die kurk….   het kost meer moeite hem onder water te houden dan om hem boven te laten komen drijven.

Okee, dan nu natuurlijk nog even een handreiking, want het is niet de bedoeling dat we ons naar beneden laten trekken, ook al is er nog zoveel ‘density’ op de wereld, waar we last van zouden kunnen hebben. Behalve ‘Pet your pet’ weet je zelf natuurlijk wel wat jou ontspant en vrolijk maakt. Dat dat het allerbelangrijkste is, daar staan we niet altijd bij stil. Het is onze hoofdtaak, om te zorgen dat we ons – wat er ook gebeurt – zo goed mogelijk (blijven) voelen. Belangrijker dan werken tot je erbij neervalt en piekeren over oplossingen, is het genieten. Laat jezelf niet meesleuren in drama’s en minder leuke omstandigheden. Als het niet lekker voelt, ga dan eerst even aan de slag met jezelf. Tot je je weer gewoon goed voelt, dan kan je weer verder. Neem even de tijd voor je eigen emoties, mochten die er zijn, zodat je weer snel lekker op 1000 kunt vibreren.

Want omdat we steeds gevoeliger zijn geworden, kunnen we de lagere vibraties moeilijker verdragen dan vroeger. Het is zaak om goed voor onszelf te zorgen, want daarmee verhogen we ook de vibratie van de wereld om ons heen. Daarmee verlichten we letterlijk en figuurlijk ook de pijn en frustraties van anderen. We hebben het misschien vroeger nooit geleerd, maar het onzichtbare werk is het belangrijkste werk, onze voornaamste taak!