Welzijn…

De realisatietijd is sneller geworden. Was het voorheen nog 17 seconden, nu is het 14. Hou je gedachten gedurende 14 seconden gefocust op een bepaald doel, een bepaald gevoel en het begint al te bewegen. Dat geldt natuurlijk allebei de kanten op, zowel positief als negatief. Vandaar dat het wel zaak is je ervan bewust te zijn. Om je bewust te zijn van je dominante gevoel. En het snel bij te sturen of te harmoniseren als je vanuit onvrede, ontevredenheid, angst of woede denkt of handelt.

Het is geen goed idee om te ‘creëren’ vanuit frustratie, zorgen, angst of woede. Stop als je enige stress, zorg of onvrede voelt. Je voornaamste taak is om je relaxed en goed te voelen, afgestemd op wie je bent en wat je wilt, wat goed voelt dus. Dus? Ja, dus. Want wie je bent is wie je bent als je gewoon lekker jezelf bent, zorgeloos, genietend en blij. Dat je het effe weet…! Trouwens, waarom zou je jezelf tot iets anders dan dat bombarderen? Waarom zou je jezelf willen identificeren met een zorgelijk type? Of een ongelukkig, ontevreden persoon? Dat ben je niet van nature, je kunt het hooguit jezelf wijsgemaakt hebben.

Dus: onze taak is om goed voor onszelf te zorgen. Om ons vooral goed te voelen. Daar is helemaal niks asociaals aan, want als jij in harmonie bent, is je omgeving dat ook. Daar hoef je niks voor te doen, je krijgt het automatisch teruggespiegeld. Is dat niet geweldig? Onvrede en negativiteit houden geen stand in jouw nabijheid. Maak je dus vooral niet druk over hoe en wat anderen doen, want tja… als je je daar aan gaat ergeren of denkt dat je er wel afhankelijk van bent… dan heeft het wel invloed op je.

Zie je, het is allemaal niet zo zweverig, het is gewoon logica. Net zoiets als natuurkunde. De weten van het universum zijn heel logisch, logischer dan onze gedachten doorgaans zijn.

Je kunt nu zelf conclusies trekken. Waar besteed je je tijd en je aandacht aan? Waar hou je je mee bezig? Heb je de focus goed afgestemd? Laat je je meeslepen door van alles en ben je gericht op anderen, wat zij vinden of wat je denkt dat zij zouden moeten doen of wat je denkt dat anderen vinden dat jij zou moeten doen? Of blijf je goed bij jezelf?

Een ding zal ik je verklappen: Met heel hard werken bereik je niet hetzelfde als wat je bereikt door relaxed te blijven en te vertrouwen. Je welzijn is belangrijker dan wat dan ook. De rest volgt… vanzelf!