Gebruik je fantasie de goeie kant op….

Het is superdom om mensen bang te maken. Superdom ook om op pakjes sigaretten dramatische foto’s te zetten als waarschuwing. Beelden werken zichzelf realiserend namelijk. Als je iets maar vaak genoeg ziet, voor je ziet, je voorstelt…

Zijn er mensen die je graag (weer) eens zou ontmoeten? Hang een foto van ze voor je neus, zodat je ze dagelijks in beeld hebt. En wacht rustig af…

Wil je afvallen? Zoek een mooie foto van jezelf in slanke vorm en hang ‘m voor je neus. Kijk naar hoe mooi je bent, keur jezelf niet af, zie het beste beeld van jezelf voor je.

Ik bedoel maar: Stel je geen rampen voor, stel je de mooiste dingen voor. Droom! Gebruik je fantasie de goeie kant op….

Hou altijd de meest positieve uitkomst voor ogen. Zelfs als je die niet weet of niet ziet, in omstandigheden verkeert die daar geen aanleiding toe geven, toch… je weet wat je graag zou willen, hoe je je zou willen voelen. Richt je daar op. Breng je aandacht daarheen.

En, als je dat doet, je voorstellen hoe alles op z’n mooist, best, prettigst en fijnst zou zijn, doe je het belangrijkste werk. Je hoeft er vervolgens niet achteraan te jagen, te pushen en te duwen. Dat zou je namelijk alleen doen als je gefocust was op iets dat er niet was 😉

Neem de tijd om het je gewoon voor te stellen. Het gaat vanzelf z’n werk doen. Zeker als je het beeldend maakt, een mooie collage ophangt, foto’s kijkt, lekker weg droomt en alvast het gevoel erbij oproept.

12642963_1050773041630938_8015649510081048032_nNog een leuke, het proberen waard: Schrijf een check uit naar jezelf. Stel je voor hoe het bedrag naar je wordt overgemaakt door het universum. En wacht het af… maak je vooral niet druk.

images-4Ik heb hier al een tijdje mooie foto’s hangen van een azuurblauwe kust, prachtige idyllische plaatjes… en jawel, ik vlieg er morgen heen…!