Trillingen

Laatst was ik met een Belgische vriend bij een natuurgeneeskundige arts, die met bioresonantie werkt of iets wat daarop lijkt. Er werden trillingen gemeten met een apparaatje en zo kon je zien of het lichaam bepaalde stoffen afstootte of juist niet en dat vertelde dan iets over wat hij mankeerde en wat hij daarvoor nodig had. Ik ben nog in afwachting van de berichten dat de pilletjes die hij meekreeg inderdaad werken, ik ben benieuwd. Het gekke is dat die pilletjes niets bevatten behalve ook bepaalde trillingen en de werking is dus volkomen energetisch.

Ook voor Muni heb ik op die manier een keer laten testen welk voedsel wel en niet goed was voor haar en sindsdien krijgt ze ander voer en andere snoepjes. En nu heeft ze nergens last meer van.

Ineens bedenk ik me dat die opruimmethode van Marie Kondo ook zo werkt. Je neemt alles in je handen en gaat voelen: Word ik hier blij van of niet? Met andere woorden: Resoneert het met mij of niet (meer)?

Dat verklaart misschien waarom het opruimen me af en toe een beetje teveel wordt. Geen goed excuus om niet door te gaan, maar wel om het tempo even een beetje te vertragen. Tussentijds steeds even opladen. Even herstellen. Even bijkomen. (even schrijven, even tekenen, even wandelen, even naar de kapper, even bewegen, enz…) Natuurlijk is het beter voor een mens om alleen maar spullen om zich heen te hebben die wel resoneren. En het zal vast en zeker een groot verschil maken als de grote opruiming klaar is. Nu al merk ik dat het lucht geeft, hoewel het als je halverwege bent alleen maar een nog grotere chaos lijkt. Hou van je spullen, geef ze rust, laat ze uitrusten als je ze gebruikt hebt, bedank ze als je ze wegdoet voor het plezier dat ze je ooit gegeven hebben. Het is in feite een hele energetische methode, die Marie Kondo omschrijft. Een praktische toepassing van ‘het nieuwe’.

Wat bedoel ik met ‘het nieuwe’? De gevoeligheid die we hebben of ontwikkelen om waar te nemen wat onzichtbaar is. Als we ons meer bewust worden van die gevoeligheid en het een beetje trainen, kunnen we zelf ‘meten’ wat wel en niet goed voor ons is. Zoals je ook kunt voelen wat waarheid is. “De Waarheid (met een hoofdletter) bruist in je lichaam als champagnebubbels,” omschrijft White Bull. Probeer het maar eens uit. Zeg bijvoorbeeld eens tegen jezelf: ‘Ik ben liefde, ik accepteer mezelf helemaal zoals ik ben, ik ben goed zoals ik ben, het leven steunt mij, ik voel me goed….’ of andere positieve teksten waar je behoefte aan hebt. En voel dan eens goed wat er in je lichaam gebeurt!

Als je dit regelmatig doet, dan voel je ook meteen de momenten waarop je ‘eruit’ getrokken wordt, door negatieve gedachten of teveel ballast. En zodra je dat merkt, kan je aan de slag gaan om het bij te sturen. Om je weer goed te voelen. Onze gevoeligheid is ons eigen instrument. En voor wie het nog niet weet: De Waarheid is overvloed en geen tekort, wie wij werkelijk zijn en waarmee elke cel in je lichaam wil resoneren is: Licht, Liefde, Vrijheid, Vrede, Vreugde. Zodra er iets is wat daar niet mee resoneert, teleurstelling, woede, wrok of schuldgevoel bijvoorbeeld, ruim het op. Verhoog je frequentie door je te concentreren op Licht, Liefde, Vreugde, stel je voor dat je bij wijze van spreken ‘donkere wolkjes’ laat gaan, hou er niet aan vast, laat ze oplossen.

Mocht je twijfelen aan dit principe, kijk dan eens naar een wolkje in de lucht en concentreer je. Laat hem oplossen. Met jouw intentie en gedachtekracht, gaat dat lukken. Je zal versteld staan!

Ik moet zeggen, het wolkendek is momenteel unaniem grijs. Maar ik ga eens proberen er een stukje blauw in te manifesteren. Als het is gelukt, zal ik een foto maken!

  • resultaat!

Eerlijk gezegd sta ik er zelf van te kijken! Het duurde hooguit een half uur en ik ben niet eens dat halve uur lang blijven kijken. Een paar keer een paar minuten. Ik stelde me een stukje blauw voor (als ik was gaan nadenken, had ik het me niet kunnen voorstellen!) en ik zag het al iets lichter worden. Maar ondertussen ook regendruppels. Daar laat je je niet door ontmoedigen (als je deze proef op de som wilt nemen!) en zie eens wat ik ongeveer 20 minuten later waarneem. Ik heb de intentie door laten gaan, terwijl ik zelf even wat andere dingen ging doen…

20151107_102856 De beginsituatie…

20151107_104256even later……

20151107_114215Na ongeveer 20 minuten….20151107_114102

Joepie! Gelukt! Weet je wat dat betekent???

Als je het nou niet gelooft, wat ik me wel kan voorstellen, ik geloof het ook bijna niet, moet je het zelf maar eens uitproberen! Veel plezier!