Schot voor open doel

Ik had een grappige en bijzondere droom vannacht. Ik was aan het voetballen! Jaja… echt waar, voetballen. Een serieuze wedstrijd. Ik herinner me dat ik het hele veld overzag en ook wie ik was. Het ging me behoorlijk makkelijk af, daar was ik wel verbaasd over. Op een goed moment zag ik dat het hele veld vrij was, vrijwel geen tegenstanders tussen de bal, die ik had en het doel, terwijl ik toch nog op de andere helft was. Laat ik hem er dan maar inschieten, dacht ik. De situatie vroeg erom. Dat had ik niet verwacht. Dus ik schoot, maar ik schoot niet echt krachtig en overtuigend. Of ie er nou in zat of niet, dat durf ik niet eens te zeggen. Ik werd wakker.

Als je wakker wordt van dromen, dan hebben ze wel wat te vertellen. Dus ik dacht er over na. Ik was te verbaasd geweest dat de weg zomaar open lag. Een beetje overdonderd. Soms zien we het niet, dat open doel voor onze neus. We geloven het bijna niet.

De wereld ligt aan je voeten en je hebt het niet eens door.

Je kent het wel, die spreuk: Wat nou als alles lukt? 😉