Maak een lijstje… en merk dat het werkt!

Heb jij al bedacht wat je Intenties zijn voor het nieuwe jaar? Het is er nu een goed moment voor… Vanmorgen ben ik eerst begonnen met het opschrijven van wat ik niet meer wilde. Dat gaat zo: Je schrijft alles op en na afloop ga je het verscheuren of verbranden. Wat laat je achter en wat is genoeg geweest? Waar ben je klaar mee? Maar ook: Waar ben je ontevreden over en wat laat je los? Waar ben je boos over, wat ben je zat? Neem er ± 10 minuten voor, niet langer. Gooi het eruit, niemand zal het lezen, want na afloop ga je het vernietigen, liefst verbranden in de open haard. Klaar. Punt.

Dan is nu de weg vrij voor ‘het nieuwe’! Je kunt verschillende hoofdstukjes maken: gezondheid, werk, inkomen, vrienden, relatie(s), wonen, vriendschappen…

Ik zou zeggen: Neem elke dag een onderwerpje en ga opschrijven hoe je het wenst! Hoe zou je willen dat het ging? Fantaseer, schrijf je wensen en verlangens op, pas vooral op met jezelf bekritiseren en censureren, je kan en mag alles wensen wat je maar wilt…. Het is lekker om dat de tijd en de ruimte te geven.

Let op: De grootste valkuil is als je ‘het’ voor anderen gaat wensen of gaat wensen dat anderen zus of zo zijn of doen ten aanzien van jou. Draai het dan vooral om: Ik ben liefdevol, ik waardeer… ik omring mij met liefdevolle en blije mensen, ik voel me… enz… enz…

Geef jezelf de ruimte om te dromen, te fantaseren, te overdrijven, hou het ook lekker licht en luchtig… Het werkt goed om het te doen, om het je allemaal voor te stellen, om je er alvast op te verheugen…

Het werkt echt! Dus… wees je ervan bewust wat je wenst 😉

Ik ken iemand, die ooit een hele waslijst had gemaakt met waar haar toekomstige partner aan moest voldoen. Destijds dacht ik: ‘Nou ja zeg….’ Het kwam op mij over als een beetje teveel controle willen hebben. Maar ik moet zeggen dat ik erg verbaasd was toen ik haar een jaar later tegenkwam en zij daadwerkelijk die ideale partner – voor haar – tegen was gekomen. Ze woonden al samen en ze was helemaal tevreden. Hij voldeed aan alle punten op haar wensenlijstje…!

Toevallig vertelde ik dat laatst aan iemand, die aan het daten was, maar met weinig succes. Hij vertelde (zoals velen) wat hij niet wilde… waar hij geen zin in had, wat hij niet zag zitten, waar hij op afgeknapt was, enz… ‘Zo gaat het ook niet lukken,’ zei ik, ‘Dat lijkt me logisch. Je focust op wat je niet wil. Handig om te weten wat je niet wil (waar je genoeg van hebt, wat je anders wilt…) – maar dan weet je ook wat je wel wilt. Schrijf dat eens op en maak een lijstje!’ (we zullen zien…)

Nou, zo dus… zo werkt het met elk onderwerp. Dus let op: Niet alleen opschrijven wat je niet meer wil, vooral ook WAT WEL!

Neem er de tijd voor! Het is een goeie investering! Je wordt er blij van en je oefent jezelf met focussen op ‘wat wel’!

Welkom ook om mee te doen aan het intentieproject (waarbij we regelmatig gezamenlijk onze intenties bekrachtigen) of, mocht je nog wat intensiever aan de gang willen het komende jaar en op alle fronten stappen willen zetten: Welkom bij de jaartraining – met persoonlijke begeleiding & feed-back: EERHERSTEL, een nieuw begin! Met elke maand een ander thema.