In het hartjie van het land… ;)

Jaren geleden maakte ik voor Urbania een portret van Herman Berkien, wereldberoemd in Utereg, van ‘Als ik boven op de Dom sta…’ en ‘Utereg m’n stadsie’….

Zo leerde ik Inge, zijn vrouw, kennen en ik was onder de indruk van haar organisatie-skills. ‘Wil je mijn PA niet worden?’, vroeg ik voor de grap. Ze had alles al geregeld voor je er erg in had dat je het überhaupt gevraagd had. Dat is nog steeds zo. Inmiddels is ze een beetje mijn P.A. Weliswaar vanuit Spanje tegenwoordig, maar toch. Deze Inge (ik heb nog meer Inge’s in mijn vriendenkring) ken je misschien wel van de website van de Happy View School. Omdat ze naar Spanje ging verhuizen, moest er een onderkomen worden gevonden voor de schilderijen en tekeningen, die Herman ooit – in de nachtelijke uurtjes – had gemaakt. Het zou leuk zijn als ze een centrale plek in de stad kregen. En tadaa…. dankzij Pierre is dat nu gelukt. Er is nu een expositie, middenin het stadsie… Zo bruist het weer, in het hartjie van het land 🙂

(De korte reportage ‘Expo Berkien’ vind je hier, een langere versie hieronder:)

Voor wie in Utrecht is: Loop gerust even binnen! Dat is de bedoeling.

Trouwens, kende jij het begrip ‘HUB’ al? Het betekent verzamelplek. In dit geval zoiets als een stadsredactie, waar je met nieuwtjes uit de stad kan aankloppen, waar de verschillende Utrechtse media samenkomen, waar je betrokkenheid kan ervaren en ondertussen ook kan genieten van een expositie zoals deze.

Binnenkort ook nieuws over een hele bijzondere andere ‘HUB’ in wording, ergens in het oosten van het land! Stay tuned…

Thank you!