Die overgave….

Hallo lieve mensen, hoe gaat het met jullie? Lukt het een beetje om het hoofd koel te houden? Het is voor iedereen overweldigend wat er allemaal gebeurt en het is voor iedereen nu de kunst om goed bij zichzelf te blijven. Wat is dat eigenlijk, bij jezelf blijven? Simpel gezegd is dat: In je hart aanwezig blijven, in het moment, afgestemd op je Ware Zelf, de Goddelijkheid in jezelf: De Stilte, de Vrede en zelfs de Vreugde kan je in jezelf vinden. Daar ligt je Kracht. En die Kracht is sterker dan wat dan ook. Het is een Kracht die transformeert en die je beschermt. Ja, ook tegen ziekte… en ander onheil. Eén mens afgestemd op zijn Ware Zelf is krachtiger dan velen die vanuit angst en zorgen leven. Vanuit je Ware Zelf creëer je meer rust en vrede op de wereld.

Velen van ons waren al voorbereid op het grote proces wat nu aan de gang is. Dat was slechts een ‘warming up’ hoorde ik White Bull zeggen. De tijd is nu gekomen om in je eigen Waarheid op te staan. Sommigen denken dat dat een Waarheid is waarin we volop moeten protesteren tegen ‘de macht’ of vechten tegen een virus of de strijd aangaan met ‘dark forces’… Maar: strijd is dualiteit. Waar je mee vecht versterk je. Dat wil niet zeggen dat we ons alles maar moeten laten wijsmaken en braaf de leiding moeten volgen. Vanuit angst ben je manipuleerbaar, dat is waar. De kunst is om waar te nemen dat alles wat is gebaseerd op angst niet de Waarheid is.

De Waarheid is Liefde. Waar Liefde is, kan geen angst zijn. Liefde is de enige transformerende kracht. 

Natuurlijk, zodra de orde verstoord  wordt, ontstaan er allerlei verhalen. De mind zoekt verklaringen, schuldigen, boosdoeners en wijst graag buiten zichzelf. Mensen tikken anderen graag op de vingers, terwijl ze vergeten naar zichzelf te kijken. Dat alles is steeds opnieuw weggaan bij jezelf. Pas op voor al die verhalen. Neem ze waar, maar neem ze niet voor waar aan. Verhalen gaan zichzelf waarmaken…

Focus. Dat is belangrijk. Focus op die mooie nieuwe wereld, die in aantocht is. Focus vooral op je goed voelen. Want hoe beter jij je voelt, hoe meer je in je kracht aanwezig bent, in de Liefde, hoe meer positieve invloed je hebt op het geheel. Als je goed voor jezelf zorgt, als je je goed voelt, dan gaat alles makkelijker. Vanzelf.

Zoek de Stilte op. De Stilte is God. Er staat niets tussen jou en God in, behalve een gedachte… of niet dus. Je bent deel van het Goddelijke. En het mooie daarvan is, dat het helemaal geen lange weg hoeft te zijn. Het kan elk moment. Die overgave.

Je laat al die verhalen even voor wat ze zijn en je keert naar binnen. Naar de ruimte tussen of achter al die gedachten. Die gedachten zijn niet wie je bent. Gedachten kan je kiezen. Je kunt je gedachten zo kiezen dat je je beter voelt. Niemand bepaalt voor jou wat ‘waar’ is en wat niet. Dat weet je alleen zelf. Diep in je hart ligt jouw Waarheid in alle Stilte op je te wachten… Daar is het goed. Veilig. Fijn. Ruim. Vreugdevol. Vredig.

Het beste advies wat ik je kan geven is om je daar te begeven. Het maakt je sterk, opgewassen tegen alle eventuele invloeden van buitenaf. ‘Je kunt geen twee meesters tegelijk dienen,’ herinner ik mezelf voortdurend. Het is of de zogenaamde ‘waarheid’ in de buitenwereld, die je naar beneden sleurt of de Waarheid in jezelf. Je wordt een met dat waar je je aandacht op richt. Waar je je aandacht op richt kan je zelf kiezen. Daarom ben je geen slachtoffer. Je bent een meester als je deze meester in jezelf eert en erkent.

Ik heb de afgelopen tijd veel filmpjes gemaakt, waarin dit op verschillende manieren aan de orde komt. Maar eigenlijk had ik al eerder die boodschap. Ook filmpjes van 3, 4 jaar geleden (van toen we te maken hadden met terrorisme) zijn weer actueel. Mijn boek is ook actueler dan ooit…

De werkelijke Waarheid verandert niet, omstandigheden veranderen. Het leven verandert in z’n vorm, in al z’n uiterlijke verschijningsvormen, maar de essentie verandert nooit. Die is er, was er en zal er altijd ZIJN. Als je ‘m gevonden hebt – in jezelf – hoef je nooit meer ergens bang voor te zijn… 😉

Thank you!