Je bent het waard!

Gisteren sprak ik iemand, die een ‘fanclubje’ heeft. Een concept van Willem de Ridder (Spiegelogie): Een groepje mensen, dat regelmatig bij elkaar komt en elkaar ondersteunt, elkaars wensen, dromen en idealen toejuicht en bekrachtigt en dat werpt z’n vruchten af.
Het lijkt een beetje op wat wij doen met ‘de intentiefamily’ elke dinsdagavond, alleen sturen wij ook nog intenties naar allerlei andere mensen en situaties en zelfs naar de hele wereld. In ruim een jaar tijd hebben we al veel voorbeelden van situaties die zich makkelijk oplosten, mensen die beter zijn geworden en andere wonderbaarlijke, prachtige en waardevolle wendingen in het leven van velen. Positieve intenties, Licht en Liefde sturen naar anderen heeft altijd ook een gunstig effect op jezelf. Vanuit je hart aanwezig zijn heeft ook altijd een positief effect op je omgeving en op de wereld. Anderen het beste gunnen en wensen, ja, waarom niet? Wat je anderen geeft, geef je ook aan jezelf.

Wie bijvoorbeeld financiële problemen heeft, heeft doorgaans een negatief oordeel over geld en misschien ook over zichzelf en zijn/haar eigenwaarde, maar ook een negatieve houding ten aanzien van het betalen van rekeningen. Dat lijkt misschien logisch, maar het werkt blokkerend. Geef je geld altijd uit met een goed gevoel en met liefdevolle waardering, dan komt het ook makkelijker naar jou toe. Geld is energie, het kan veel makkelijker stromen in je leven als je het licht en liefde meegeeft. Als je er niet bang voor bent. Als je er dankbaar voor bent en de ‘zwaarte’ ervan afhaalt. Zwaarte is angst. Angst kleurt alles donker. Maak het lichter en het gaat makkelijker…

Angst is de factor die afscheiding veroorzaakt, gedachten die oordelend zijn, oordelen over anderen, over jezelf, jaloezie of arrogantie, kritiek of commentaar. Stel je eens voor dat we allemaal met elkaar zouden omgaan zoals die fanclub. Hoe anders zou dat voelen? Als je weet dat anderen je toejuichen, blij zijn voor je en met je, achter je staan en je steunen? Hoe anders voelt het als je weet dat de buitenwereld geen ‘boze’ buitenwereld is, maar een ondersteunende, gevende en liefdevolle? Dat kan. Het hangt van onszelf af! Want de wereld is zoals jij hem ervaart. Niks is tegen jou.

Het enige dat je dus mag ontdekken is dat alles afhangt van jouw eigen beleving. Dat is wat je terug gespiegeld krijgt van ‘de wereld’.

Laten we dat nu meteen eens even gaan uitproberen! Kies een onderwerp of een situatie of een persoon, waar je mind het momenteel druk mee heeft. Schrijf op een kladpapiertje (wat je later verscheurt en weggooit) op wat je dwars zit, waar je van baalt, waar je bang voor bent of wat je doet twijfelen aan jezelf. Haal de angel eruit door dat te benoemen, te vangen en eerlijk (naar jezelf toe) te verwoorden. Als dat helder is, weet je ook op welk punt je een slag kan maken in je gedachten: Wat zou je graag willen? Hoe zou je het graag zien? Welke wens levert deze situatie op? Geef jezelf nu de vrijheid en de toestemming om dat op te schrijven, op een ander vel papier. Laat de ‘realiteit’ zoals je die waarnam daarbij helemaal los, blijf gefocust op de ideale situatie. Werk dat verder uit, geef jezelf de ruimte en de gelegenheid om te dromen, te fantaseren en ga net zolang door tot je het ook zo voelt. De ‘zogenaamde realiteit’ doet er niet toe. het enige wat nu van belang is, is dat je er een ander, nieuw gevoel bij krijgt. Sta jezelf toe te voelen wat je zou willen voelen! Waar word je blij van? Wat geeft jou een goed gevoel over jezelf?

Alles wat je in de weg zit om je goed te voelen, opperbest, gooi je weg, stuur je naar het licht, geef je opdracht om zichzelf op te lossen. Weg met al je schuldgevoelens, weg met al je twijfels en onzekerheden, weg met alle angst…. Alles is energie en jij bent de opdrachtgever, de bestuurder van die energie! Sta jezelf toe om te genieten van het leven, om te dromen, lief te hebben en je goed te voelen. Je bent het waard!

Bovenstaande oefening is een voorbeeldje van ‘herschrijven’, zoals we die in de methode ‘Herschrijf je eigen Leven‘ toepassen.