Alles is magie

Met een schuin oog bekeek ik even mijn aantekeningen en ik zag staan: ‘Alles is magie’. Dat bleek er niet te staan, ik had ‘Alles is energie’ opgetekend. Dat was tijdens de lezing van Hans Andeweg op de Happy Spirit Days, een gezellig klein festival, waar hij vast en zeker ook de energie van had ‘gebalanceerd’, want de sfeer was licht, open, relaxed, sympathiek en prettig, toegankelijk.

Hans Andeweg werkt al 25 jaar met energie – dat doen we allemaal eigenlijk onze leven lang al, alleen zijn we ons er meestal niet zo van bewust. Hij bekijkt en balanceert de energie van bedrijven, maar ook van bossen bijvoorbeeld, heeft een vierjarige opleiding en geeft ook workshops of kortere cursussen.
“99,99 procent van alles is lege ruimte,” begon hij z’n verhaal. Dat betekent niet dat het ‘niks’ is, het is energie, prana, chi, levensenergie. En die kunnen we besturen. ‘Mind moves matter’ is de slogan van z’n bedrijf, Ecointention. Gedachten zijn sterker dan de materie. Het hart speelt daarbij een grote rol. Via je hart heb je contact met het energieveld.

Aandacht en intentie —> vorm en kracht (schreef ik op.)

Natuurlijk kun je van alles ‘bedenken’ om je aandacht op te richten, maar je Ware zelf weet het, dus als je goed naar je Zelf luistert, verbind je je met je bestemming.

Als je op je pad bent is er altijd een moment van vreugde. Je herkent de tekens. Synchroniciteit, het klopt, de tekens wijzen daar op.

Hoe werkt het dan met creëren, scheppen en manifesteren? Voel het, weet wat je wilt, merk dat je er blij van wordt, stel het je voor, bevestig het meermaals en gooi het anker vast vooruit. “De toekomst trek je aan.” Hou je aandacht er op gericht dus. “Het duurt maximaal 21 maanden,” wist Hans ook te vertellen. Interessant, dat wist ik nog niet.

Ondertussen kom je oude delen tegen die nog opgeruimd willen worden. Hoe hoger je reikt, als het ware, hoe dieper je ook graaft. Om de weg vrij te maken zal het nodig zijn oude patronen op te ruimen. Dat hoort er dus bij. Ze worden je getoond. Verleden en toekomst zijn met elkaar verbonden. Hij had daar een prachtige afbeelding van, van een torus (zoek maar even op of lees zijn boek ‘Scheppend leven’) en wat hij zegt is: Er is niet alleen een ‘Hoger Zelf’, er is ook een ‘Dieper Zelf’ en die zijn met elkaar verbonden, ze werken samen. In het dieper zelf bevinden zich de onbewuste delen uit het verleden en die kom je tegen als je de intenties van je Hoger zelf volgt.

Dat leek me wel van belang om hier even op te schrijven: Het hoort erbij. Veel mensen denken dan dat ze een stap terug gaan, terugvallen of dat het niet opschiet. Maar alles wat je tegenkomt hoort er juist bij en is te transformeren (Ik zou zeggen: Lees  ‘Eerherstel, een nieuw begin’, want daarin doe ik dat ook, ik laat het zien en je gaat vanzelf ook mee het diepe in om de ‘parels’ op te duiken, het proces gaat makkelijker als je het ziet en begrijpt). Via het hart, via vergeving, met liefde en mededogen kan het belaste verleden zich oplossen, zodat het geen blokkade meer vormt. Dat is het ‘werk’ wat nodig is om stappen verder te komen. “Begin bij jezelf” dus…. Zoals hij ook benadrukt in het onderstaande filmpje, waarin ik hem interview over intenties.

Alles is eigenlijk intentie, of we ons daar nu van bewust zijn of niet. Het verschil is dat we – als we ons daarvan bewust zijn – veel meer moois kunnen creëren. “We kunnen alles,” zegt Hans Andeweg. Dus zo gek was het niet wat ik zag staan: Alles is magie!