Voor wie naar rust & vreugde verlangt…

Het was ‘de week van de stress’, vertelde iemand me. Een campagne om werkstress aan te pakken, schijnt. Niet zo handig, vind ik dat persoonlijk, je kunt zo’n campagne beter ‘Een wat relaxter leven’ noemen of ‘Hoe vind ik rust temidden van alle hectiek?’ of ‘Ontspannen leven en werken’ of…. verzin het maar, als de nadruk maar op een wat prettiger gevoel komt te liggen, anders krijg je bij wijze van spreken al stress als je er iets over verneemt.

Ons woordgebruik en ons gevoel zijn bepalend voor wat we aantrekken en het een heeft invloed op het ander. Vertel je jezelf de hele dag door dat je het druk hebt, stress hebt, het niet aan kan of omloopt van de zorgen en geheid dat je er dan nog veel meer van krijgt. Alles wat je zegt of denkt heeft invloed op je leven en je omstandigheden. Waar je aandacht aan besteedt…. groeit!

Vertel jezelf eens een ander verhaal en het verandert! Door andere gedachten en andere formuleringen te gebruiken, verandert je gevoel en dat kan op zich al heel veel meer rust opleveren. Met andere woorden: let eens wat meer op je eigen gedachten en teksten en denk niet dat het ‘vanzelf’ gaat, je bent er zelf bij!
In eerste instantie zal het misschien wat geforceerd voelen als je tegen jezelf zegt: ‘Zo, we gaan er vandaag eens een prettige en relaxte dag van maken! We gaan plezier hebben of lekker aan het werk en er ook nog van genieten!’ Wie me niet gelooft, zou het toch gewoon zelf eens moeten proberen, dan kom je er vanzelf achter of het werkt of niet. Een beetje goed opletten levert je al snel een veel beter gevoel op en dat trekt ook nog eens prettigere omstandigheden aan.

Wat heeft al dat geklaag en gesteun en gestress voor een zin? Dat helpt echt niet om je beter te voelen. Ook een ander kan het niet voor jou doen, want die kan jouw gedachten niet ‘omkeren’, daartoe kan je alleen zelf beslissen. En beslissingen hebben wel zin. Die zetten iets in gang, dat gaat aan het werk voor je. Wij maken voortdurend keuzes, zelfs als we ons daar niet van bewust zijn.

Wie straks mijn boek gelezen heeft, gaat dit nooit meer vergeten…

Maar nu iets anders: Waar maken we ons eigenlijk zo druk over? Helpt het om je er druk over te maken? Draagt het bij? Leidt het tot oplossingen? Je kunt je aandacht beter richten op wat je wel wilt dan op wat je niet wilt…

Wat is nu eigenlijk echt belangrijk in het leven? Sta je daar ook wel eens bij stil? Is het niet het allerbelangrijkste dat je je goed voelt, dat je geniet van wat je doet, waardeert wat er nu is en dat je doet waar je plezier in hebt, dat je je eigen kompas volgt en dat je tot je recht komt zoals je bent? En wat heb je daarvoor nodig? Zou je daar je Zelf (met een hoofdletter) niet voor nodig hebben?

Tijd voor Eerherstel van onszelf, vind je niet? 😉

Wie het aandurft en er aan toe is om het leven eens met andere ogen te bekijken, nodig ik uit om Eerherstel te bestellen. Het biedt je handvaten, stimulans en inspiratie om het heft in eigen hand te nemen, te ontdekken welke mogelijkheden je zelf hebt om bepaalde patronen te doorbreken, angsten te overwinnen, keuzes te maken en je leven vorm te geven zoals je het wenst.

Hier kan je EERHERSTEL bestellen

En hier vind je een mooie channeling van WIJ over het belang van het JEZELF kennen: “Mogen we jullie vragen om even halt te houden, even een stapje achteruit te zetten en alles te overzien, jullie leven, jullie uitdagingen in het leven. Zijn jullie gelukkig? Kunnen jullie hier volmondig JA op zeggen?
We willen jullie even wakker schudden, erop wijzen hoe belangrijk het is om naar jullie zelf terug te keren. Om te herontdekken wie jullie zijn, om jullie erfrecht op te nemen. Het is jullie recht om vreugde te kennen, maar het ook toe te laten in je hart. Jullie werpen barrières op om je te beschermen, tegen wie? Die ander is niet de vijand. Als jullie deze illusie maar konden doorprikken en konden overzien zoals wij doen en het grotere geheel eens konden aanschouwen.”

En ja, ook nu kunnen je gedachten zich er weer mee gaan bemoeien, ze zullen misschien al een heleboel bezwaren gemaakt hebben terwijl je dit stukje las. Maar het zijn maar gedachten. Je kunt van alles vinden en dat is het nu net: Wie is de baas over jou? Jij of al die gedachten, die je net zo goed kan veranderen? Al die gedachten komen en gaan, maar je bent ze niet. De vraag is: Laat je die je leven beheersen of ga je zelf je gedachten beheersen, zodat je wat meer ontspannen in het leven kan gaan staan?