De antidote is Liefde

Er gebeurt iets bijzonders. Het zijn bijzondere tijden. En het is ‘not bad at all’! Hoe zal ik het eens beschrijven?  Altijd weer een uitdaging… Een vergelijking? Kan ik er een bedenken? Communicerende vaten, is dat wat? Er gebeurt iets in de wereld, een ramp ofzo en onmiddellijk komt er een gigantische tegenkracht op gang. ‘De antidote is Liefde’ heb ik wel eens geschreven. Dat is het. Die kracht lijkt opeens vele malen sterker geworden. Meer dan communicerende vaten dus. Niet een evengrote dosis Liefde als de hoeveelheid angst, onrust en zorg die ineens loskomt, maar een exponentieel grotere dosis. Zoiets als een enorme stortregen, die een vlammetje blust voor het een bosbrand kan worden. Maar natuurlijk onzichtbaar, vooral voelbaar.

Zelf heb ik woensdag even moeten ‘werken’ om de ballast uit mijn systeem te gooien, het voelde wat zwaar. Vooral effe stilte inbouwen en niet al het nieuws volgen, maar de rust en vrede in jezelf opzoeken, dat helpt. Daarmee help je de wereld ook trouwens, meer dan je denkt. En daar kwam ik dus die overdosis tegen, waarin alles oploste. Ook allerlei andere dingen. Alsof alles opeens opsteeg, oploste, naar het licht… Dat is ook wat er gebeurt: In het licht wordt al het donker opgelost. Het verdampt waar je bijstaat. En die kracht is dus heel erg sterk momenteel.

Dus als je nog wat op te lossen hebt, in jezelf bedoel ik natuurlijk (want alles is in jezelf uiteindelijk), iets wat je nog moeilijk vindt om te accepteren, iets waar je aan vast probeert te houden, niet los wil laten uit angst, iets wat je zorgen baart en waar je op gefixeerd bent, ga er eens heen… ga er eens naar kijken, ga er eens inzitten en neem het besluit om het ruimte, lucht en licht te geven. Waarom hou je er aan vast? Het is een verademing om los te laten. Laat het. Geef jezelf vrij. Zie dat fixatie nergens toe leidt. Alleen het laten helpt. Dan kan het weer bewegen. En dan beweegt het vanzelf naar het licht.

Het is een ideale tijd voor meditatie, voor concentratie op hogere doelen, maar ook voor het ontvangen en toelaten van die sterke stroom van licht en Liefde die de aarde overspoelt.

Al met al is het zo slecht nog niet wat er gebeurt. Hoe anders had ‘het’ los kunnen komen? Machtssystemen – economisch en politiek – zaten muurvast. Natuurlijk, die krijg je niet zomaar onderuit. Voor het nieuwe tijdperk kan intreden is het misschien logisch dat het eerst een chaos is, want juist vanuit chaos wordt iets nieuws geboren. Kijk naar het doel, deze tijd is vol potentie.

Onthoud: Liefde is de antidote.